Ovih pet modela suknji nosićemo sve do jeseni

Kada govorimo o suknjama, dugi niz godina najaktuelnija je bila midi dužina, a onda su mini modeli prošle godine imali veliki comeback. Serija uzbudljivih trendova nastavlja se ove godine pa već svedočimo eklektičnom izboru različitih silueta i stilova. U kolekcijama dizajnerskih brendova za proleće i leto imali smo priliku da vidimo odličnu ponudu maksi modela inspirisanih estetikom koja je vladala na kraju devedesetih, a potom i na početku novog milenujuma. Bilo je tu i mnogo modela od kože i teksasa, Miu Miu i Prada pobrinuli su se za povratak takozvanih mikro modela, a nisu izostale ni plisirane suknje. Novi trendovi jasna su poruka da je vreme da se malo odmorimo od pantalona i farmerica, u kojima smo mahom provodili poslednje dve godine, i da je pravi trenutak da suknje ponovo zauzmu važno mesto u našim ormarima. U nastavku vas čeka pregled najaktuelnijih modela za aktuelnu sezonu, kao i vodič za kupovinu.

MAKSI DUŽINA

Skoro dve decenije maksi suknje nisu bile na modnom radaru i zbog toga nam je ovaj trend posebno drag. Ove modele trenutno možete da nosite uz gležnjače i tanko pletivo, a kasnije uz naked topove i sandale.

H&M,
cena: 3.199 din.
PATRIZIA PEPE,
cena: 32.990 din.

PLISIRANI MODELI

Svejedno je da li ćete se odlučiti za krupne ili sitne falte, mini ili maksi dužinu, plisirane suknje predstojeće sezone biće poželjne u svim varijantama. Nama se najviše dopadaju modeli sa razigranim printevima, koje najčešće biraju i naše omiljene influenserke.

H&M,
cena: 3.999 din.
VERSACE JEANS COUTURE,
cena: 43.990 din.

KOŽNE SUKNJE

Kada neko spomene kožne suknje, većina prvo pomisli na mini modele u crnoj boji. Međutim, ovog puta poželjne su sve dužine i sve boje, bilo da je reč o prirodnoj ili veštaćkoj koži.

H&M,
cena: 3.999 din
RESERVED,
cena na upit

MINI DUŽINA

Mini suknje vratile su se u modu prošle godine, a po svemu sudeći ostaće prisutne i u sezonama koje dolaze. U novim kolekcijama prisutne su sve moguće varijante – od pomenutih kožnih modela do ženstvenih suknjica od tvida. Na vama je samo da izaberete svoje favorite.

H&M,
cena: 3.999 din.

TEKSAS SUKNJE

Mada su mini teksas suknje aktuelne svakog leta, midi i maksi varijate već nekoliko sezona nisu bile na modnom radaru. Situacija se ove godine menja, pa je odličan trenutak za kupovinu ovog komada.

RED VALENTINO,
cena: 47.814 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @darjabarannik, @moderosaofficial
Foto: Instagam, Promo

Podeli

Scroll to Top