Ovo će biti najtraženije boje za kosu predstojeće sezone

Mada nas do zvaničnog početka sezone proleće/leto 2020 deli još skoro mesec dana već je izvesno koji će modni i beauty trendovi vladati u narednim mesecima. Nakon što smo vam pisali o must have komadima i obući za predstojeću sezonu, na redu su došli beauty trendovi, a jedna od tema koja uvek privlači najviše pažnje svakako su IT boje za kosu. To nas i ne čudi, ako imamo u vidu da nas izbor prave nijanse može podmladiti, učiniti da nam lice izgleda mršavije, a kosa gušće. Ako je nova boja kose promena koju priželjkujete na početku nove sezone, u nastavku vam donosimo listu nekoliko popularnih nijansi koje imati status najpoželjnijih sve do početka jeseni.

SILVER PLAVA

1bk 27220

@daisy_goord

Trend hladnih nijansi plave bio je aktuelan i prošle godine, a sada je postao jedan od vodećih. Poželjne su sve srebrno-plave varijante, a ukoliko se odlučite za ovu boju kose, imajte u vidu da će vam biti potreban ljubičasti šampon kako vaša kosa ne bi dobila žuti ili narandžasti sjaj do narednog farbanja.

BOJA KARAMELE

2bk 27220

@sarahzstylz

Ukoliko, ipak, volite toplije nijanse birajte boju karamele. Pramenovi u ovim tonovima odličan su izbor za sve brinete koje žele da posvetle kosu, a ne vole velike promene. Važna prednost boje karamele je ta što odgovara i svetlijim i tamnijim osobama, a pogodna je i za sve godine.

TAMNA ČOKOLADA

3bk 27220

@razzohaircare

Brinete su konačno dočekale svojih pet minuta, jer trend smeđih nijansi ponovo dominira u beauty svetu. Najpoželjniji su tonovi tamne čokolade, a ako želite da razbijete monotoniju, možete uraditi pramenove s nekoliko različitih nijansi ove boje.

TOPLE NIJANSE CRVENE

4bk 27220

@keelanshaircouture

Od terakote, pa sve do svetlijih crvenih tonova s narandžastim odsjajem, sve varijante ove tople boje biće poželjne u sezoni proleće/leto 2020. Verujemo da su za ovaj trend najzaslužnije Zendaya i Rihanna, a sada ga možete i vi isprobati. Savet za kraj: da vaša crvena kosa ne bi izgubila sjaj posle nekoliko pranja, koristite šampone bez sulfata.

OSENČEN KOREN KOSE

5bk 27220

@noir_hair_

Borba protiv izrastka jedna je od najdugovečnijih za sve žene koje se farbaju u plavo, ali zahvaljujući novom trendu, naredne sezoni ćemo imati malo duži time out. Jedan od vodećih trendova biće tamniji koren kose, jer svetski stručnjaci tvrde da plava boja najbolje izgleda kad se kombinuje s balayage tehnikom, pri čemu se koristi i root-smudging tehnika – nijansiranje od tamnijeg korena do svetlijih krajeva kose.

Naslovna fotografija: @viktoriahutter
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top