Ovo će biti vodeći hair trendovi u 2022. godini

Na samom smo kraju godine, što znači da je pravi trenutak za retrospektivu 2021, ali i za pogled u budućnost, tačnije za pregled trendova koji će biti najzastupljeniji u narednih 12 meseci. Mada će nam 2022. doneti mnogo novina i u svetu mode i u svetu lepote, jedan od najzanimljivijih segmeta očekivano su hair trendovi. Dobra vest je da će po pitanju kose zavladati prava demokratija pa će među novim trendovima svako moći da nađe frizuru po svojoj meri, bez obzira na ukus i na dužinu i kvalitet kose. Zato nastavite da skrolujete.

TALASI U KOSI

@symphanisoto

@jeannine.roxas

Nakon što su u prethodne dve godine na radaru uglavnom bile praktične frizure, vreme je za promenu. Duga, prelomljena kosa puna volumena ponovo će biti na radaru, a ukoliko nemate vremena da redovno odlazite u salon na feniranje ili niste vešti sa presom i figarom, danas postoji niz uređaja za kosu koji vam omogućavaju da ovakav look postignete kod kuće.

Philips StyleCare Prestige Auto Curler

BIXIE

@inthing_

@_palomaabessa

Stepenaste frizure doživele su veliki comeback u poslednjih nekoliko godina, a nakon shaga i mulleta, na red je došao bixie. Kao što i samo ime kaže, u pitanju je hibrid dva dobro poznata klasika – boba i pixieja. Bixie je kraća od boba, a duža od pixieja, što znači da je kosa ošišana stepenasto tako da pramenovi okružuju lice sve do klasične bob dužine. Odličan je izbor za one koji su oduvek želeli da ponesu pixie, ali nisu imali dovoljno hrabrosti da radikalno skrate kosu.

Redken Brews MANEUVER pomada za oblikovanje kose

THE FRENCH BOB

@chloehelenmiles

@vanessaevelynh

Ako pratite hair trendove verovatno ste primetili da je bob u svim varijantama ponovo najpopularnija frizura, a jedna od njih svakako je i ova. Razbarušeni paž, koji uglavnom ide u paru sa šiškama (kraćim ili dužim), poslednjih nedelja sve češće gledamo na Instagramu, a prognoze govore da će francuski bob najveću popularnost steći tek sledeće godine. On je odličan izbor za sve koji imaju prirodno talasastu kosu jer će uz odgovarajuću penu za stilizovanje lako postići željeni look.

Velnea Styling Mousse

BOY BOB

@kaiagerber

@misstpw

Kada govorimo o bob frizuri, ne možemo da ne spomenemo i varijantu koju smo ove godine najčešće gledali na modnim pistama. Reč je o najkraćoj verziji boba koja podrazumeva da je kosa ošišana do vilične kosti. Najbolji deo priče jeste to što ova frizura dobro stoji većini devojaka, bez obzira na oblik lica i tip kose. Osim toga, ne oduzima mnogo vremena za stilizovanje, pa će uglavnom biti dovoljno da osušite kosu fenom i da eventualno stavite sprej za volumen.

Alterego Hasty Too sprej za volumen

BLONDE

@cassdimico

@sabinasocol

Iako je plava boja uvek u modi, sledeće godine biće aktuelnija više nego ikad pre. Najtraženije će biti toplije nijanse, poput boje putera ili meda, a uglavnom će se nositi u paru s pramenovima. Ono što je najvažnije kada želite da imate plavu kosu jeste njena nega, jer su svetle boje podložnije oštećenjima, a pritom se svaki nedostatak mnogi više primećuje nego kod crnki ili brineta.

Kérastase Masque Ultra-Violet Purple maska za kosu

PRIRODNE KOVRDŽE

@ellabalinska

@emilisindlev

Prirodno kovrdžava kosa već dugo je u modi, a isti trend nastaviće se i u 2022. godini. Ukoliko imate talasastu kosu, vreme je da zaboravite na ispravljanje i dugotrajno feniranje i da ponesete svoju prirodnu teksturu. Naravno, prethodno nabavite odgovarajuće preparate za stilizovanje koji će definisati vaše lokne.

Creightons Frizz No More krema za kovrdžavu kosu

MINIMALISTIČKE TEKSTURE

@camillecharriere

@haileybieber

Baš kao što su devojke s kovrdžavom kosom dočekale svojih pet minuta, isti scenario važi i za one sa tankom dlakom. Ukoliko imate slabu i tanku kosu više ne morate da se trudite da postignete volumen i iluziju gušće kose jer će minimalističke teksture biti u trendu. Sve što će biti potrebno je da nakon pranja nanesete suvu kremu za stilizovanje, a potom možete osušiti kosu fenom ili je ostaviti da se prirodno osuši osuši.

R+Co Cool Wind Ph Perfect Air-Dry Creme

BLUNT BOB

@aimeesong

@laurapolko

Kao što smo već rekli, bob će biti najpopularnija frizura u 2022. godini, a ovo je još jedna od varijanti u kojoj ćemo je nositi. Zaglađeni bob podrazumeva da svaka dlaka mora biti na svom mestu, a biće vam potreban i odgovarajući sprej za postizanje efekta sjajne kose.

Color Wow Dream Coat Supernatural sprej

GINGER NIJANSE

@allisonmcnamara

@prettylittlefawn

Nakon što su različite nijanse crvene boje bile aktuelne prethodnih godina, u poslednjih nekoliko meseci svedočimo trendu toplih narandžastih tonova. Za postizanje ove boje najbolje je da se obratite profesionalcu, a slično kao i kod plavih nijansi, biće potrebno da kosi priuštite intenzivnu negu kod kuće.

Kérastase Nutritive – Fondant Magistral kondicioner za suvu kosu

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @cassdimico
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top