Otkrivamo vam vodeće trendove u svetu parfema za proleće/leto 2021

Početak nove sezone nije samo period kada pravimo tranziciju u ormarima već je i savršen trenutak za promene svakodnevnih beauty navika. Kao poslednji deo te rutine, ali i jedan od najvažnijih, svakako je nanošenje nekoliko kapljica omiljenog parfema koji će na najbolji način upotpuniti čitav look. Bez obzira na to da li ste verni jednom klasiku ili ste kroz godine stvorili malu kolekciju u kojoj svaka mirisna nota nosi drugu emociju, dolazak proleća uvek je odličan trenutak da izađete iz zone komfora i da isprobate nešto drugačije kompozicije. Ovog puta imate i razlog više za to jer su najveće parfimerske kuće lansirale vrlo neobične mirisne koktele koji brišu sve stereotipe. U skladu sa tim, cvetne i voćne kompozicije sada dolaze u potpuno novom izdanju, orijentalni mirisi su po prvi put prilagođeni duhu prolećne i letnje sezone, a nisu izostali ni sve popularniji parfemi s mirisom kože. U nastavku saznajte o sve o novim trendovima u svetu parfema za narednu sezonu.

RASKOŠNI BUKETI

Izbor cvetnog parfema na početku prolećne sezone možda ne zvuči kao revolucionarno rešenje, ali nove kompozicije smelo odstupaju od laganih floralnih mirisa na koje smo navikli. Novi talas cvetnih parfema obogaćen je dozom ohrabrujućeg luksuza koji nam je itekako potreban u nesigurnom okruženju u kom živimo.

Scarlet Poppy Cologne Intense – Jo Malone London

Bloom Profumo di Fiori Eau de Parfum for Her – Gucci

Voce Viva Eau De Parfum for Women – Valentino

SAVREMENI ORIJENTALNI MIRISI

Mada je reč o tradicionalno toplim i opojnim začinskim parfemima, orijentalni mirisi su ovog puta unapređeni osvežavajućim voćnim notama zbog čega su pogodni i za prolećnu sezonu. Bazu većine ovih mirisa i dalje čini konvencionalni mošus, a čitava priča zaokružena je opojnim notama slatke vanile ili egzotičnog đumbira.

Le Lion de Chanel – Chanel

Born In Roma Yellow Dreams Uomo Eau de Parfum – Valentino

Loubicroc Eau de Parfum – Christian Louboutin

NOVA ERA VOĆNIH PARFEMA

Zaboravite na sve stereotipe o voćnim mirisima jer oni ovog puta dolaze u sasvim drugačijem izdanju. Umesto slatkastih kompozicija, koje su prijemčljive samo tinejdžerima, voćni parfemi su sada unapređeni pikantnim notama zbog kojih ćete privući pažnju gde god se pojavite.

Si Intense – Giorgio Armani

Bitter Peach Eau de Parfum – Tom Ford

Lemon Island Cologne Absolue – Atelier Cologne

MIRIS KOŽE

Već smo vam pisali o tome da ova kategorija parfema poslednjih godina postaje sve popularnija, a na pragu nove sezone lansirane su kompozicije unapređene notama svežeg zelenog bilja, organskog pamuka i opojnog cveća.

Replica Bubble Bath Eau De Toilette – Maison Margiela

Idôle Eau de Parfum Limited Edition – Lancôme

La Feuille – Miller Harris

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @slipintostyle
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top