Ovo je najpopularniji proizvod za kosu punih deset godina

Živimo u eri hiperprodukcije, kada se svake godine lansira na hiljade novih beauty preparata, a samo najbolji među njima uspevaju da dobiju kultni status. Iako se nekada čini da je za popularizaciju određenih proizvoda presudan novac, i da blogeri hvale svaki preparat ukoliko su za to dobro plaćeni, stvari ipak funkcionišu malo drugačije, a svi bestseler proizvodi s razlogom su obožavani. Kada govorimo o najpopularnijim proizvodima za kosu, punih deset godina na vrhu liste nalazi se Moroccanoil Treatment Original.
Kao i mnogi revolucionarni proizvodi i ovaj je nastao sasvim slučajno, nakon lošeg iskustva Kanađanke Carmen Tal, koja je kasnije postala suosnivač brenda. Ona je pre putovanje u Tel Aviv otišla kod frizera da promeni boju kose, ali se kući, umesto s novom i osveženom frizurom, vratila s oštećenom kosom. Međutim, u Izraelu je slučajno posetila frizerski salon gde je zahvaljujući misterioznom tretmanu s arganovim uljem njena kosa ponovo dobila izgubljeni sjaj. Kada je ispričala suprugu svoje iskustvo, bračni par Tal odlučio je da kreira tretman za kosu na bazi arganovog ulja koji danas poznajemo kao Moroccanoil Treatment Original.

Proizvod je za kratko vreme osvojio potrošače ne samo na američkom kontinentu već i u čitavom svetu, a deset godina kasnije i dalje se nalazi na svim listama najprodavanijih preparata za kosu. Ključ uspeha ovog jedinstvenog tretmana nije samo činjenica da sadrži mudro odabrane sastojke već i njegova svestranost. Naime, ovo je možda jedini proizvod namenjen svim tipovima kose jer istovremeno obavlja više funkciija. On ojačava dlaku, popravlja oštećenja na kosi, pojačava sjaj, štiti od UV zraka, smanjuje kovrdžavost i skraćuje vreme potrebno da biste osušili kosu. Jedinstvena mešavina arganovog ulja, ekstrakta lanenog semena i silikona čini da kosa izgleda lepše i zdravije već nakon prve upotrebe, a dodatni bonus ovog tretmana je njegov prepoznatljiv miris, koji je danas jedan od zaštitnih znakova svih proizvoda Moroccanoil brenda.

Iako originalni Moroccanoil Treatment mogu da koriste osobe svih tipova kose, u međuvremenu je lansirana i light varijanta za one s tankom i masnom kosom. Upotreba oba tretmana preporučuje se nakon pranja, mada se može koristiti i svakodnevno, a osim što će vam olakšati raščešljavanje i stilizovanje i dati potreban sjaj, preparat kasnije štiti kosu od svih štetnih uticaja iz spoljne okoline, kao što su sunce ili vetar.

Moroccanoil Treatment možete kupiti ovde.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @elaisaya
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top