Ovo je trenutno omiljeni stilski trik među modnim insajderkama

And just like that, ušetali smo u prelazni period između leta i jeseni, tokom kojeg se tradicionalno najviše igramo sa garderobom različitih stilova i tekstura i kada kreativnost volimo da pojačamo na maksimum. Ovo je doba godine kada nam vremenske prilike dozvoljavaju da kombinujemo letnje favorite sa novim jesenjim trendovima i rado isprobavamo različite stilske trikove. Kada smo kod ovog poslednjeg, trik koji se poslednjih dana nametnuo kao najpopularniji jeste kombinacija mokasina i čarapa. Večno popularne jesenje cipele u paru sa soknama ili dokolenicama već neko vreme konstantno gledamo na društvenim mrežama, a redovno ih nose i neke od najvećih ikona stila, uključujući Hailey Bieber, Elsu Hosk, Emmu Chamberlain, Zoe Jravitz i Bellu i Gigi Hadid.

Ovaj kombo prvi put smo videli još letos kod Hailey Bieber, koja je krajem juna ponela crne mokasine u paru sa belim čarapama, bandeau topom i teksas bermudama, a njen primer brzo su počele da slede i druge modne insajderke. I mada ovaj trik nije nov, čini se kao da je armija influenserki tek sada shvatila da svakom outfitu obezbeđuje dodatne stilske poene, maltene bez truda.

Razume se, u paru sa mokasinama ne bi trebalo da nosite prve čarape koje vam dođu pod ruku već kvalitetan par u neutralnim bojama. Ukoliko želite jednostavno rešenje, birajte bele pamučne čarape koje već imate, a imajte u vodu da mokasine odlično izgledaju i u paru sa sivim, smeđim i krem parom. Kada je reč o tkaninama, osim pamuka, možete da birate i čarape od viskoze ili kašmira.

Ako se pitate uz koje komade možete da nosite ovaj kombo, znajte da jasna pravila ne postoje. Dok još traje lepo vreme, mokasine i čarape će se najbolje uklopiti uz mini suknje i teksas šortseve, a kao što možete da vidite na fotografijama, odlično funkcionišu i sa maksi suknjama i bermudama. S druge strane, sa dolaskom još hladnijih dana ovu kombinaciju možete da nosite uz kilote ili bilo koje druge pantalone nešto kraćeg kroja, ali i tako što ćete da zavrnete nogavice na omiljenim farmerkama. Naravno, nećete pogrešiti ni ako se opredelite za midi suknju od kože ili satena. Opcija je beskonačno, zato se slobodno prepustite mašti.

Ukoliko smo vas ubedili da isprobate ovaj stilski trik, verujemo da odgovarajuće čarape već imate, a mi vam u nastavku donosimo naš izbor mokasina iz aktuelne ponude dizajnerskih i high street brendova.

GIVENCHY,
mytheresa.com
SAINT LAURENT,
mytheresa.com
MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.
MASSIMO DUTTI,
cena: 12.990 din.
CALVIN KLEIN,
cena: 20.990 din.
TOMMY HILFIGER,
cena: 18.990 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovni video: @lucywilliams02
Foto i video: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top