Ovo su najčešće make-up greške, da li ih i sami pravite?

Većina žena šminka se rutinski i ponavlja iste postupke svakog dana, ali to što ste stekli make-up navike i umete brzo da se našminkate, ne znali da ne pravite greške. Malo je onih koje su potpuno savladale konturisanje bez obzira na desetine tutorijala koje su pogledale na YouTubeu, većina i dalje nevešto popunjava obrve, a mnogo je i onih koje nikad ne izaberu odgovarajuću nijansu pudera. Francuska šminkerka i YouTube zvezda Andrea Ali smatra da žene prave nekoliko osnovnih make-up grešaka, a u nastavku pogledajte o čemu je reč. Za svaku grešku, Andrea ima odgovarajuće rešenje.

@aliandreeamakeup

NEODGOVARAJUĆA PODLOGA

Boja pudera bira se na osnovu boje većeg dela lica. Istina je, odstupanja su dozvoljena, ali samo za ton ili dva. Međutim, devojke često nanose pudere koji su dosta tamniji od njihovog tena. Rezultat toga jeste lice koje izgleda prljavo, a podsećam da je cilj nanošenja pudera da se ujednači ten i licu pruži svežina. Dobra baza, osnova je svakog make-upa, pa ako ovde napravite kiks, sav ostali trud pada u vodu.

2mg 1819

Laura Mercier
Flawless Fusion Ultra-Longwear tečni puder

OBRVE UOKVIRENE OŠTRIM LINIJAMA

Mnoge devojke i dalje teži da ima obrve poput Care Delevinge, a osim što ovakve obrve ne stoje svima dobro, potrebno je biti odličan make-up stručnjak da biste od svojih tankih obrva napravili znatno veće i gušće. Zato se držite prirodnog oblika obrva koji verovatno najviše odgovara vašem obliku lica i male su šanse da ćete napraviti grešku prilikom popunjavanja. Dovoljno je da odgovarajućom olovkom ili senkom popunite praznine.

3mg 1819

Make Up For Ever
Pro Sculpting Brow olovka

PROBLEMI S TEČNIM RUŽEVIMA

Većina žena muči se prilikom aplikacije tečnih ruževa, a kada ih nanesu njihove usne izgledaju manje i obično su asimetrične. Svako od nas ima manju ili veću asimetriju usana, a make-up upravo služi da bismo je ispravili. Tečni ruž može imati funkciju olovke za usne, kojim ćete najpre iscrtajte rubne delove tako da budu simetrični, a potom popunite unutrašnji deo usana. Ako mislite da će vam biti lakše, umesto karminom, uokvirite usne olovkom u istoj nijansi.

4mg 1819

L’oreal Paris
Les Macarons tečni ruž

NEPRECIZAN AJLAJNER

Najveću grešku koju devojke prave prilikom nanošenja ajlajnera jeste što uglavnom povlače kapak prilikom aplikacije. Da biste dobili rezultat kakav želite, nemojte rukama povlačiti kapak i gledajte se pravo u ogledalo dok to radite.

5mg 1819

Aura
Matte & Skinny tečni ajlajner

POGREŠNA BOJA BRONZERA

Cilj konturisanja je blago senčenje lica bez oštrih prelaza. Međutim, uglavnom svedočimo preterivanjima u nanošenju bronzera, a neretko devojke koje ovaj proizvod stavljaju na čelo, bradu i nos izgledaju kao da imaju fleke na tim delovima lica. Osim što ne smete da nanosite previše ovog proizvoda, podjednako je važno izabrati i odgovarajuću nijansu. Ako imate ten sa žutim ili maslinastim podtonovima, potražite zlatne bronzere. Devojke sa crvenim ili ružičastim podtonom, trebalo bi da biraju bronzer u boji terra cotte.

6mg 1819p

NARS
Laguna tečni bronzer

PREVIŠE HAJLAJTERA

Hajlajter je proizvod koji naglašava određene delove lica i daje lep sjaj. Međutim, ukoliko nanesete ovaj proizvod na proširene pore ili na deo lica na kom imate bore ili akne, on će ove nepravilnosti samo naglasiti. Zato stavite hajlajter na jagodice tako što nećete ići previše ka sredini lica gde se uglavnom nalaze proširene pore ili previše visoko ka oku gde nastaju prve bore.

7mg 1819

Maybelline New York
Face Strobing Stick hajlajter

NEUREDNA MASKARA

Grudvice od maskare na trepavicama potpuno su neprihvatljive. Da biste izbegli ovu grešku, potrebno je da nanesete jedan sloj maskare i sačekate oko minut ili dva da se osuši, pa tek tada nanosite drugi sloj.

8mg 1819

Make Up For Ever
Excessive Lash Arresting Volume maskara

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @nikki_makeup
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top