Ovo su najčešće make-up greške, da li ih i sami pravite?

Većina žena šminka se rutinski i ponavlja iste postupke svakog dana, ali to što ste stekli make-up navike i umete brzo da se našminkate, ne znači da ne pravite greške. Malo je onih koje su potpuno savladale konturisanje bez obzira na desetine tutorijala koje su pogledale na YouTubeu, većina i dalje nevešto popunjava obrve, a mnogo je i onih koje nikad ne izaberu odgovarajuću nijansu pudera. Šminkeri se slažu da žene uglavnom prave nekoliko osnovnih make-up propusta, a u nastavku pogledajte o čemu je reč. Za svaku grešku, imamo i odgovarajuće rešenje.

NEODGOVARAJUĆA PODLOGA

Boja pudera bira se na osnovu boje većeg dela lica. Istina je, odstupanja su dozvoljena, ali samo za ton ili dva. Međutim, devojke često nanose puder koji je dosta tamniji od njihovog tena. Rezultat je lice koje izgleda prljavo, a podsećamo da je cilj nanošenja pudera da se ujednači ten i licu pruži svežina. Dobra baza, osnova je svakog make-upa pa ako ovde napravite kiks, preostali trud pada u vodu.

Bourjois – Healthy Mix tečni puder
Estée Lauder – Futurist Hydra Rescue Moisturising Makeup
Fenty Beauty – Eaze Drop Blurring Skin Tint

OBRVE UOKVIRENE OŠTRIM LINIJAMA

Mnoge devojke i dalje teže da imaju obrve poput Care Delevinge, a osim što ovakve obrve ne stoje svima dobro, potrebno je biti odličan make-up stručnjak da biste od svojih tankih obrva napravili znatno veće i gušće. Zato se držite prirodnog oblika koji verovatno najviše odgovara vašem obliku lica i male su šanse da napravite ozbiljniji propust prilikom popunjavanja. Dovoljno je da odgovarajućim proizvodom popunite praznine, a po želji možete koristiti i bezbojni gel.

3mg 1819
Make Up For Ever – Pro Sculpting Brow Penci
Anastasia Beverly Hills Clear Brow Gel
Glossier – Brow Flick

PROBLEMI SA RUŽEVIMA

Većina žena muči se prilikom aplikacije ruža, a kada ih nanesu njihove usne izgledaju manje i obično su asimetrične. Svako od nas ima manju ili veću asimetriju usana, a make-up upravo služi da bismo je ispravili. Zato najpre odgovarajućom olovkom iscrtajte rubne delove usana tako da budu simetrični, a potom popunite unutrašnji deo karminom.

Catrice – Plumping olovka za usne u nijansi 150
Maybelline New York – Super Stay Matte Ink Lipstick u nijansi 65 Seductress
Sephora – Rouge Satin Lipstick u nijansi Bucket List

NEPRECIZAN AJLAJNER

Najveću grešku koju devojke prave prilikom nanošenja ajlajnera jeste što uglavnom povlače kapak prilikom aplikacije. Da biste dobili rezultat kakav želite, nemojte rukama povlačiti kapak i gledajte se pravo u ogledalo dok to radite.

5mg 1819
Aura – Matte & Skinny tečni ajlajner
Maybelline – Eyestudio Hyper Easy Liquid Eyeliner
Beauty Pie – Gel Eyeliner (Deep Sea Blue)

POGREŠNA BOJA BRONZERA

Cilj konturisanja je blago senčenje lica bez oštrih prelaza. Međutim, uglavnom svedočimo preterivanjima u nanošenju bronzera, a neretko devojke koje ovaj proizvod stavljaju na čelo, bradu i nos izgledaju kao da imaju fleke na tim delovima lica. Osim što ne smete da nanosite previše ovog proizvoda, podjednako je važno izabrati i odgovarajuću nijansu. Ako imate ten sa žutim ili maslinastim podtonovima, potražite zlatne bronzere. Devojke sa crvenim ili ružičastim podtonom, trebalo bi da biraju bronzer u boji terra cotte.

6mg 1819p
NARS – Laguna tečni bronzer
Chanel – Soleil Tan de Chanel Bronzing Makeup Base
Benefit – Hoola Matte Bronzer

PREVIŠE HAJLAJTERA

Hajlajter je proizvod koji naglašava određene delove lica i daje lep sjaj. Međutim, ukoliko nanesete ovaj proizvod na proširene pore ili na deo lica na kom imate bore ili akne, on će ove nepravilnosti samo naglasiti. Zato stavite hajlajter na jagodice tako što nećete ići previše ka sredini lica gde se uglavnom nalaze proširene pore ili previše visoko ka oku gde nastaju prve bore.

Catrice – Glow Lover Oil-Infused hajlajter
essence – Choose your glow! hajlajter paleta
Maybelline New York – Face Studio Master Strobing Stick hajlajter u stiku (01 Light)

NEUREDNA MASKARA

Grudvice od maskare na trepavicama potpuno su neprihvatljive. Da biste izbegli ovu grešku, potrebno je da nanesete jedan sloj maskare i sačekate oko minut ili dva da se osuši, pa tek tada nanosite drugi sloj.

Yves Saint Laurent – Lash Clash Extreme Volume maskara
Rimmel London – Thrill Seeker maskara
Maybelline New York – Lash Sensational Sky High maskara

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @_namakeup
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top