Ovo su najpopularniji aksesoari za zimu

Sada kada smo duboko zakoračili u januar, zima nam je pokazala svoje pravo lice, pa nam za izlazak iz kuće nisu dovoljni samo vuneni džemperi i kaputi već su nam neophodni i topli aksesoari. Za razliku od modnih dodataka koje nosimo tokom ostatka godine, zimski aksesoari prvenstveno imaju praktičnu upotrebu, ali to ne znači da nisu podjednako uzbudljivi. Najbolja potvrda za to su ovogodišnji trendovi koji su sve samo ne skromni. Iako se, kao i svake godine, sve vrti oko zanimljivih kapa, šalova, rukavica i tople obuće, trenutno najaktuelniji modeli neće vas samo ugrejati tokom ledenih dana već će i svakom vašem stajlingu dati wow efekat. Zato nastavite da skrolujete.

OVERSIZED ŠAL

@aishafarida

@holliemercedes

@the_oluwaseun

Kada je početkom sezone veliki broj influensera na Instagramu i TikToku poneo karirani šal brenda Acne Studios, ovaj komad odmah se našao na listi najpoljenijih aksesoara za zimu, a oni koji ne žele da izdvoje oko 300 evra za šal, u high street ponudi mogu naći odlične alternative.

ACNE STUDIOS,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 2.990 din.

MANGO,
cena: 3.490 din.

KAPE OD KRZNA

@claire_most

@sofiamcoelho

@queenofjetlags

Šubare i sve druge varijante krznenih kapa ove godine nisu samo klasik sa kojim ne možemo da pogrešimo već i jedan od najpoželjnijih trendova. Ovi modeli našli su se u kolekcijama velikog broja dizajnerskih brendova, kao što su Fendi ili Marni, ali su dostupne i mnogo pristupačnije verzije.

EUGENIA KIM,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 1.990 din.

SPORTSKI MODELI NAOČARA

@ninasandbech

@raieeyewear

Naočare inspirisane modelima koje nose biciklisti bile su aktuelne i tokom leta, a svoju vladavinu nastavljaju i u zimskim mesecima. Za popularizaciju ovog trenda trebalo bi da zahvalimo brendovima Bottega Veneta i Balenciaga, a njihov primer sledile su i mnoge druge kuće.

BALENCIAGA,
net-a-porter.com

H&M,
cena: 4.499 din.

BERETKE

@rayan.xasan

@goodwoodx

@annabelrosendahl

Beretka je svakako najšarmantnija kapa za hladne dane, koja će svakoj odevnoj kombinaciji dati dozu francuskog šika. Osim klasičnih vunenih modela, koji dolaze u najrazličitijim bojama, ove sezone aktuelne su i kapice s razigranim printevima, monogramima i logotipovima.

GUCCI,
net-a-porter.com

ZARA,
cena: 1.990 din.

HOBO TORBE

@greceghanem

@jen_wonders

@monamali_

Već neko vreme modni svet prolazi svojevrsnu tranziciju od malih i strukturiranih torbi (koje smo nosili prethodnih godina) ka velikim i opuštenim siluetama. U skladu sa tim, na početku 2022. godine najaktuleniji su hobo modeli izrađeni od kože ili veštačkog krzna.

H&M,
cena: 16.999 din.

THE ROW,
net-a-porter.com

MANGO,
cena: 5.490 din.

BALACLAVAS

@emilisindlev

@alyssainthecity

@sofiamcoelho

Ako ste rođeni početkom 80-tih verovarno ste kao dete nosili ove modele, a ukoliko redovno skrolujete Instagramom verujemo da ste primetili da ih poslednjih dana nose mnoge modne influenserke. Iako ovo nije trend koji će se većini devojaka dopasti na prvu, mnogi trendovi za koje smo mislili da neće postati opšte prihvaćeni vremenom su postali deo skoro svakog ženskog ormara.

H&M,
cena: 6.999 din.

WEEKDAY,
weekday.com

MANGO,
cena: 1.990 din.

GREJAČI ZA RUKE

@devapollon

@borislavasekova

@mariaalia

Grejači za ruke nisu samo odlična alternativa za rukavice već su i savršen način da svakom stajlingu damo dodatni sloj i dimeziju.

H&M,
cena: 899 din.

GANNI,
libertylondon.com

SNEGARICE

@sonialyson

@vikyandthekid

@carodaur

Tople čizme, koje često idu u paru sa postavom od krzna, aktuelne su svake godine, ali to ne znači da nisu podjenako atraktivne kao i ostali aksesoari sa naše liste. Najpoželjniji modeli ovog puta dolaze sa potpisom brendova Prada, Moon Boot i Inuikii, a posle dužeg vremana na radaru su ponovo i UGG čizme.

INUIKII,
cena: 39.192 din.

PRADA,
nordstrom.com

MOON BOOT,
cena: 29.990 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @queenofjetlags
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top