Ovo su najpraktičnije frizure za tanku i slabu kosu

Zdrava kosa puna volumena cilj je svake žene, međutim, kada imate tanku i slabu kosu to nije ni malo lak zadatak. Žene s ovim tipom kose neretko prolaze dugačak put tokom kojeg isprobavaju preparate za ojačavanje dlake i postizanje volumena, eksperimentišu s različitim frizurama i neretko im je potrebno mnogo vremena za stilizovanje. Ukoliko spadate u ovu grupu, znajte da je izbor odgovarajuće frizure prvi i najvažniji korak. Najbolji prijatelji tanke kose su oštri rezovi, dok su u slučaju stepenovanja dozvoljeni samo minimalni slojevi. S druge strane, važan je i mudar odabir preparata za negu koji neće opretetiti dlaku. Zato koristite blage proizvode i opredelite se za jednu od naredne četiri frizure, koje su definitivno najpraktičnije rešenje za tanku kosu.

MIKRO BOB

Većina žena bar u jednom periodu života razmišlja o kratkom bobu, a ukoliko imate tanku kosu znajte da je ovo jedna od najboljig opcija. Ova frizura stvara optičku iluziju punije i gušće kose, dok je njen dodatni bonus to što uvek izgleda šik i privlačno. Najbolja varijanta za mlade devojke je potpuno ravan bob, dok su kod žena u srednjim godinama dozvoljeni blagi stepenovi u predelu lica jer je to jedan od najefikasnijih trikova kada želite da izgledate mlađe.

@missptw

@asos_barbara

@greceghanem

@giorgiatordini

LOB

Ako niste spemni za klasičan bob, duža verzija ove frizure može biti adekvatna zamena. Ova frizura dozvoljava i meke slojeve, mada nećete pogrešiti ni ako se odlučite za potpuno ravnu varijantu. Kada želite da postignete dodatni volumen uvek možete da prelomite kosu, a najveća prednost loba jeste činjenica da svima dobro stoji.

@aimeesong

@littleblackboots

@brittanyxavier

DUŽE ŠIŠKE + BLAGI SlOJEVI

Niste oduševljeni idejom ravnih i oštrih rezova, a volite šišike? Ovo je idealna frizura za vas. Ono što bi trebalo da znate jeste da bi, kao i kod boba, trebalo da stepenujete samo prednji deo kose dok zadnji ostaje ravno isečen. Tako će vaše lice dobiti lep i mekan okvir, a vi ćete lako stilizovati kosu. Kada je reč o dužini, ovde su dozvoljene sve varijante – od dugog boba do kose koja doseže do grudi.

@xeniaadonts

@annelauremais

@sabinasocol

@veronicaferraro

RAVAN REZ

Verujemo da ste do sada isprobali mnoge opcije stepenovanja kose u želji da postignete veći volumen, međutim, slojevi često nisu najbolja ideja kada imate tanku dlaku. Za vas je mnogo bolja varijanta ravno presečena kosa jer oštri rezovi daju punoću i stvaraju iluziju gušće kose. Kao i kod prethodne opcije, i ovde su dozvoljene različite dužine.

@deborabrosa

@cocobeautea

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @xeniaadonts
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top