Ovo su najprodavaniji modeli patika u 2021. godini

Poslednjih nekoliko godina u modnom svetu zavladao je athleisure trend, a pandemija koja nas je zadesila dodatno je doprinela popularnosti sportskih komada, koji više nisu rezervisani samo za teretanu i izlete već su neretko deo ležernih gradskih outfita. U skladu s tim, i patike su postale obuća na koju se sve češće oslanjamo, naročito tokom prelaznog perioda kada ih uglavnom nosimo uz farmerke, haljine ili suknje, ali i uz poslovna odela ili klasične pantalone.

@aude_julie

Promenljive temperature kojima svedočimo ovog meseca, a koje će se nastaviti i u narednom periodu, idu na ruku popularnom trendu zbog čega su udobne patike postale neophodne u svakom ženskom cipelarniku. Upravo zbog toga odlučili smo da istražimo koji su modeli patika najaktuelniji ili bolje reći najprodavaniji ove godine. Podatke smo sakupili na sajtovima za online kupovinu eBay i Lyst, a prema njihovoj evidenciju u 2021. godini izdvojilo se šest modela za kojima je vladala najveća potražnja. U nastavku vas čeka lista trenutno najpopularnijih patka.

NIKE AIR FORCE

Prema podacima online shopa Lyst ove patike bile su najtraženije u periodu od aprila do juna ove godine, a njihova popularnost ni malo nas ne čudi ako imamo u vidu da je reč o klasičnom modelu koji nikad ne izlazi iz mode i pritom svake sezone dolazi s malim pomakom, bar kada je reč o bojama. Njihov dodatni bonus jeste to što dobro funkcionišu uz svaku dnevnu odevnu kombinaciju te je kupovina Nike Air Force patika uvek dobra investicija.

cena: 14.499 din.

cena: 14.499 din.

cena: 14.449 din.


cena: 12.999 din.

VEJA

Mada estetika brenda Veja na prvi pogled može izgledati dosadno, činjenica je da ćete njihove patike moći da ponesete uz gotovo sve komade koje imate u garderoberu. To je i glavni razlog zbog čega su već godinama na listama najprodavanijih modela, a s obzirom na to da je reč o održivom brendu stekli su i ozbiljnu armiju fanova među javnim ličnostima.

farfetch.com

farfetch.com

farfetch.com

farfetch.com

NIKE AIR JORDAN

Po jedan par ovih patika proda se na svakih devet sekundi na eBayju, pa u skladu s tim imaju i status najprodavanijih na tom sajtu. Model koji je prvi put lansiran pre više od tri i po decenije nikada nije ni izlazio iz mode, naprotiv, njegova popularnost rasla je iz godine u godinu. Iako su patike vremenom menjale dizajn, trenutno su najpopularnije različite varijante originalnog modela iz 1985.

cena: 15.599 din.

farfetch.com

farfetch.com

farfetch.com

NEW BALLANCE

Osim za Air Jordan patikama, ogromna potražnja na eBayju vlada i za New Balance modelima. Ovakav scenario ni malo nas ne čudi ako imamo u vidu da su modni insajderi još prošle godine postali opsednuti patikama ovog brenda. Popularni su svi modeli, od onih koji su nastali u kolaboraciji s dizajnerkom kućom Staud do vanvremenskih 530 i 990 modela.

cena: 8.799 din.

cena: 7.999 din.

cena: 8.559 din.

cena: 8.799 din.

ADIDAS YEEZY BOOSTS

Za razliku od prethodnih modela koji su uglavnom u retro stilu, ovaj sa sobom nosi futuristički vajb. Patike koje je 2015. godine Kanye West dizajnirao za adidas danas važe za model u koji je pametno uložiti novac jer njihova cena svake godine raste, a kako nije lako doći do željenog para sa sobom nose i dozu ekskluzivnosti.

farfetch.com

farfetch.com

farfetch.com

farfetch.com

ALL STARS

All Stars patike prešle su dugačak put od simbola košarke do it modela obuće koji je poželjan uvek i svuda. Najveću popularnost stekle su tokom 80-tih godina kada su ih masovno nosili glumci u filmovima i muzičari u spotovima, a od tada do danas na svakih nekoliko sezona vraćaju se na velika vrata. Tako su i ove godine ponovo na modnom radaru, a sva predviđanja govore da će se isti trend nastaviti i tokom 2022.

cena: 7.999 din.

cena: 10.399 din.

cena: 5.999 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @aude_julie
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top