Ovo su trenutno najpopularnije boje za kosu

Ako nas pitate, promena boje kose uvek je dobra ideja, ali statistički podaci govore da se najveći broj žena na ovaj korak odlučuje upravo na početku proleća. Ovo je period kada su nam potrebne promene, a nova boja kose jedan je od najboljih načina da u svoje živote unesemo novu energiju. Mada sa dolaskom toplijih dana najčešće težimo ka tome da svoju kosu obojimo u nešto svetliju nijansu, zapravo postoji još mnogo dobrih opcija koje su nam na raspolaganju. Zato smo istražili aktuelne trendove koji vam mogu biti odlična inspiracija pre nego što zakažete termin kod frizera. Dobra vest je da je ovog proleća zavladala prava demokratija, pa će biti poželjni najrazličitiji stilovi – od klasičnih plavih i braon nijansi do sivih i crvenastih boja. Ukoliko i sami razmišljate o promeni ili osveženju postojeće boje, u nastavku vam donosimo listu trenutno najpopularnijih kolorita.

Barbie plava

Kao što smo već rekli, svetle boje za kosu tradicionalno postaju aktuelne s dolaskom proleća, a ovog puta nametnula se Barbie plava boja. To je i logično ako imamo u vidu da nas u julu očekuje premijera istoimenog filma sa Margot Robbie u glavnoj ulozi. Barbie plavu nijansu već smo videli kod Gigi Hadid i Kourtney Kardashian, a verujemo da će ovaj trend dostići svoj zenit upravo za vreme leta. Imajte u vidu da ovo nije ledenoplava boja, kako se obično misli, već nešto toplija zlatkasta varijanta.

Candlelit brunette

Ako želite da osvežite svoj smeđi kolorit, ovo može biti najbolji izbor za vas. Za postizanje candlelit brunette looka koriste se niskokonstrasni tonovi koji daju toplinu i reflektuju svetlost pa kosa izgleda kao da blista pored vatre ili sveće (zbog čega i nosi ovaj naziv). Odlična je varijanta za brinete koje žele da posvetle kosu ili da dodaju dimenziju svojoj boji.

Bakarna boja

Bakarne nijanse ostaju aktuelne i ove sezone, a na ovu promenu već su se odlučile mnoge poznate ličnosti, poput Chrissy Teigen. Iako je reč o jednom od najpraktičnijih crvenih kolorita, koji lako mogu da postignu i plavuše i brinete, imajte u vidu da je ovo i dalje prilično upečatljiva boja koja će vam doneti značajnu promenu imidža. Dobra vest je da ova nijansa ipak nije posebno zahtevna za održavanje.

Glossy brinete

Ovaj trend prisutan je već nekoliko sezona i odličan je dokaz da braon boja ne mora da bude dosadna. Ukoliko ste prirodna brineta, za željeni efekat sjaja trebalo bi da se pobrinete da intenzivno hidrirate kosu pomoću maski, seruma i ulja. S druge strane, ako farbate kosu potrebno je da koristite smeđu boju hladnog tona kako biste postigli staklasti finiš.

Seda kosa

Seda kosa nije novi trend, a ogleda se u prihvatanju ovog prirodnog procesa. Dok su do skoro žene pokušavale da prikriju sede pramenove, sada ih sa ponosom nose. Na listi javnih ličnosti koje su prihvatile ovaj trend upisale su se Paulina Porizkova, Andie MacDowell, Jamie Lee Curtis i Jane Fonda, a veruje se da će u narednim godinama dobiti još mnogo „pristalica“.

Pepeljasto-plava

Nakon nekoliko sezona, hladnoplavi tonovi ponovo se vraćaju u modu. Pepeljaste nijanse najbolje izgledaju u kombinaciji sa pramenovima i nešto tamnijim korenom jer u suprotnom mogu da dodaju godine na vašem licu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @kourtneykardashian
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top