P….S…. Fashion sinoć je predstavio limitiranu kolekciju „Ti si ona“

Sinoć je u Čačku održana impresivna modna revija PS Fashion kompanije koja je predstavila limitiranu kolekciju Ti si ona inspirisanu najpoznatijim ženama srpske istorije. Revija je održana, u sumrak, neposredno pred zalazak sunca (Goledn Hour) čime je posetiocima priređen poseban vizuelni doživljaj. Inače, ova revija deo je projekta Čačanska Rodna, kojim Čačak ove godine obeležava titulu Prve srpske prestonice kulture.
Međusobnim prožimanjem istorije, kulture i tradicije sa modom, kompanija PS Fashion je ovom revijom ukazala na vrednosti koje su vanvremenske i odala poštovanje prema ženama iz sveta umetnosti, kulture i nauke koje su ostavile dubok trag u našem društvu.

Kolekcija koja simboličnim nazivom Ti si ona podseća da su žene i danas jake, kreativne i sposobne za velika dela, inspirisana je životom i delima najpoznatijih žena iz naše prošlosti, među kojima su: Nadežda Petrović, srpska slikarka i fotografkinja; Isidora Sekulić, srpska književnica i prva članica SANU; Mileva Marić Ajnštajn, matematičarka; Ljubica Marić, prva srpska kompozitorka i akademik SANU; Draga Ljočić, prva doktorka, feministkinja i sufražetkinja; Jelisavete Načić, prva arhitektkinja; Milena Pavlović Barili, slikarka; Olga Jevrić, vajarka i redovan član SANU; Ksenija Atanasijević, prva žena koja je doktorirala na Beogradskom univerzitetu 1922; Milunka Savić, čuvena junakinja Balkanskih ratova i Prvog svetskog rata, narednik u Drugom puku srpske vojske, žena sa najviše odlikovanja u istoriji ratovanja, ranjavana u borbama čak devet puta; Danica Tomić, jugoslovenska avijatičarka, prva žena sa pilotskom dozvolom u Kraljevini Jugoslaviji; Jelena Anžujska, srpska kraljica, supruge Stefana Uroša i Nemanjića i majka kraljeva Dragutina i Milutina; carica Milica, vladarka Srbije, žena kneza Lazara, srednjovekovna spisateljica i pravoslavna svetiteljka.

Događaju su prisustvovali brojni zvaničnici Grada Čačka, među kojima i gradonačelnik Milun Todorović, predstavnici Ministarstva kulture Srbije, novinari, kao i veliki broj poštovalaca PS Fashion brenda.
Publici su se ovom prilikom obratili Slađana Pantović, vlasnica kompanije i kreativna direktorka, kao i Sandra Paunović, direktorka marketinga.
– Svaka od ovih žena bila je velika u svojoj oblasti, suočavajući se sa brojnim izazovima i preprekama koje nisu mogle da spreče njihovu neumornu posvećenost svojim strastima i vizijama. Njihova hrabrost i nepokolebljiva predanost sopstvenim snovima čine ih izuzetno inspirativnim figurama. Kroz ovu kolekciju, želimo da istaknemo njihova dostignuća i da podstaknemo nove generacije žena da slede svoje snove i ostvaruju pozitivne promene u svetu – istakla je Slađana Pantović, vlasnica kompanije i kreativna direktorka.

Direktorka marketinga u kompaniji PS Fashion, Sandra Paunović, navodi da ova kompanija godinama unazad, kroz brojne društveno odgovorne aktivnosti, pruža podršku pojedincima, institucijama i lokalnim zajednicama, kao i da na ovaj način žele da dodaju i simboličku dimenziju svom angažmanu.
– Ovom revijom i limitiranom kolekcijom, mi ne samo da odajemo počast izvanrednim ženama iz prošlosti, već i slavimo snagu ženskog duha. Želimo da inspirišemo sve žene da veruju u svoje sposobnosti, vrednosti i ambicije, baš kao što su to činile ove veličanstvene prvakinje kojih smo se danas setili. U njihovom liku i delu pronalazimo inspiraciju da sledimo svoje vizije i snove bez obzira na sve izazove.

Modeli predstavljeni na reviji biće dostupni u odabranim P…. S…. prodajnim objektima, a deo prihoda od prodaje modela iz ove kolekcije biće doniran ženskim društvima sa ciljem podrške unapređenju njihovih aktivnosti.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Čačanska Rodna/Bus Plus produkcija

Podeli

Scroll to Top