Pakovanja za stopala su novi beauty hit koji vredi isprobati

Svakom od nas se bar jednom desilo da ne uspe da uradi pedikir tokom sezone sandala, bilo zato što nema vremena ili zato što ne može da dobije odgovarajući termin u salonu. Da ne govorimo o tome da nekada ni posle tretmana nismo potuno zadovoljni izgledom peta ili o onim situacijama kada nam koža na stopalima postane gruba već nakon nedelju dana od posete salonu. Zbog toga je kućna nega, bar u ovom delu godine, neizostavan deo beauty rutine ako želimo da nam stopala uvek budu uredna i nežna.
U skladu sa tim poslednjih godina lasirano je mnogo novih proizvoda za negu stopala – od električnih turpija, preko krema i pilinga, a najnoviji beauty hit su pakovanja za piling stopala, koja su se pokazala kao najefikasnija kada želimo da se otarasimo zadebljanja na petama i nožnim prstima. Popularizaciju ovih proizvoda umnogome je ubrzao prošlogodišnji lockdown, kada su se žene širom sveta masovno oslanjale na ova pakovanja, do kojih u jednom trenutku nije bilo lako doći jer su se sve zalihe prodavale u jako kratkom roku.

@patchology

KAKO DELUJU OVI PROIZVODI?
Pakovanja za piling stopala rade po istom principu kao i proizvodi za hemijsku eksfolijaciju lica. Sadrže mešavinu sastojka, među kojima su obavezno kiseline, ali i hidrirajuće supstance, kako bi koža nakon otklanjanja mrtvih ćelija bila nežna i meka na dodir. Većina dolazi u obliku čarapa koje se obuju i ostave da deluju između 30 minuta i dva sata, zavisno od proizvođača i sastava. Da bi rezultati bili što bolji, savetuje se da pre upotrebe ovih proizvoda 10-ak minuta držite noge u vodi, jer će vlažna koža bolje apsorbovati aktivne supstance.
Nakon upotrebe pakovanja ne bi trebalo da koristite kreme na stopalima jer će to usporiti proces odstranjivanja mrtvih ćelija sa kože, koji traje nekoliko dana. Takođe, kožu koja se ljušti ne bi trebalo da odstranjujete već se savetuje da sačekate da sama otpadne. Bez obzira na to koliko vam je koža gruba ili suva, uz pomoć ovih pakovanja rešićete se svih mrtvih ćelija, a samim tim i zadebljanja, a koža stopala će vam biti nežna bar nekoliko nedelja.
U nastavku smo izdvojili nekoliko pakovanja koja su dostupna na našem tržištu.

Patchology piling pakovanje

Starskin pakovanje za eksfolijaciju stopala

Balea Feel Well pakovanje za stopala

A’Pieu piling čarape

Holika Holika Baby Silky piling za stopala

Kocostar pakovanje za piling stopala

OK K! pakovanje za piling stopala

Parasoftin piling čarape

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @camilacoelho 
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top