Parfimeri se slažu da su ovo najbolji Chanel mirisi svih vremena

Chanel parfemi posebni su i jedinstveni zbog čega već decenijama uživaju kultni status, a mnogi ih nazivaju pravim umetničkim delima. O tome najbolje govori podatak da spadaju u najprodavanije parfeme (jedna bočica Chanela No5 proda se na svakih 30 sekundi), a uvek su prisutni i na listama najboljih parfema. Vrlo je verovatno da će svaka žena bar jednom u životu imati makar jedan Chanelov miris, a kupovina parfema ovog brenda uglavnom se poistovećuje sa ulaskom u svet odraslih. Statistički podaci govore da su Coco Mademoiselle, Chanel Chance i već pomenuti Chanel No5 najprodavanije mirisne kompozicije, dok s druge strane postoji čitav niz manje poznatih Chanel parfema koje konstantno viđamo na toaletnim policama beauty i modnih influensera. Međutim, ovog puta istražili smo kakvo je mišljenje parfimera o tome koje su mirisne kompozicije ovog brenda zapavo najbolje, a većina njih izdvaja narednih pet mirisa.

Chanel Allure Eau de Parfum

Ključne note: božur, marakuja, vanila
Iako pripada kategoriji cvetnih parfema, Allure je nešto topliji od klasičnih floralnih kompozicija. Razlog tome su note zavodljive vanile i svetlucave mandarine. Ovaj parfem kreirao je Jacques Polge 1996 godine, a mnogi ga smatraju mirisnim remek-delo.

Chanel Gabrielle Eau de Parfum

Ključne note: jasmin, cvet narandže, tuberoza, ylang-ylang
Gabrielle je takođe cvetna kompozicija, ali sa nekom vrstom bajkovitog obrta. Miriše na imaginarni cvet, koji je osmislio parfimer Olivier Polge, a mi bismo ovaj parfem opisali kao bogat i elegantan.

Chanel Chance Eau Tendre

Ključne note: grejpfrut, dunja, ruža, beli mošus
Ovaj cvetno-voćni miris jedan je od najboljih parfema iz ove kategorije. Miriše na buket svežih ruža i jasmina, koji je upotpunjen osvežavajućim grejpfrutom i dunjom, dok mu toplotu daje beli mošus.

Chanel Coco Mademoiselle Eau de Parfum

Ključne note: narandža, pačuli, turska ruža
Ako ste ljubitelj toplih i zemljanih nota, poput pačulija, ali ne volite opterećujuće parfeme, onda je čuveni Coco Mademoiselle verovatno najbolji izbor za vas. Miks delikatne ruže i jasmina obavijen je živahnim notama narandže i pomenutog pačulija, koji ovu kompoziciju čine snažnom i nezaboravnom, a mi bismo dodali i da je šik i sofisticiran.

Chanel N°5 Eau de Parfum

Ključne note: aldehidi, jasmin, neroli, sandalovina
Svakako da ova lista ne bi bila potpuna bez najčuvenijeg parfema svih vremena. Chanel N°5 je klasičan cvetni miris, puderast i zivahan, a ključne note su aldehidi, neroli, burbon vanila i sandalovina.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @_jessicaskye
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top