Pedeset nijansi ruževa: Omiljene boje karmina u svetskim metropolama

Za Parižanke znamo da usne vole da naglase crvenim karminom bogatim roze notom, Španjolke su poznate po tamno crvenim karminima, dok Britanke prferiraju suptilnije roze nijanse. Ali, da li zaista postoje zakonitosti i koriste li zaista žene sa određenog geografskog proizvoda iste boje karima?
Opsežno istraživanje sprovedeno je na londonskom aerodromu Heatrow kojim dnevno prođe više od 200 000 ljudi. Pošto aerodromi odavno nisu samo čekaonice za let već i moćni tržni centri u kojima možete da šopingujete neocarinjene proizvode najprestižnijih modnih bendova, ali i luksuzne beauty proizvode Chanela, M.A.C-a, Estee Laudera, Makeup Forever…
Istraživanje pokazuje da žene na aerodromima najčešće potroše novac na parfeme ili ruževe, a kako kroz Heatrow prolaze svakodnevno pripadnice lepšeg pola sa svih strana sveta, onda smo sigurno da oni i te kako imaju uvid u to kakve ruževe preferiraju žene iz određenih krajeva sveta.
Crveni, pink, narandžast ili nude ruževi popularni su kod različitih žena, a u opsežno istraživanje koje je obuhvatilo pedeset metropola pokazalo je u kojim to bojama dame u tim gradovima kupuju masovno ruževe. Tako smo saznali da je omiljena boja Njujorčanki vatrenocrvena, da stanovnice Londona preferiraju suptilniju nijansu crvene sa nijansom karamele, da su Parižanke verne boji „la vie en rose“ dok vatrene Brazilke odbacuju sve nijanse crvenog karmina i biraju zagasito nude nijansu.

Foto: Instagram/makeupforever

Podeli

Scroll to Top