Pet anti-age masaža koje večeras možete uraditi kod kuće

Masaža lica sve češće se koristi u svrhu podmlađivanja kože, a oni koji su imali priliku da isprobaju ovu anti-age tehniku tvrde je to jedna od najboljih stvari koje možete da uradite za svoju kožu. Za razliku od proizvoda za negu ili drugih tretmana i procedura, masažom se ne tretira koža već mišići ispod nje, a jednačina je jasna – naše lice ima čak 40 mišića kojima je potrebna stimulacija da bi ostali zategnuti, baš kao što nam je neophodan trening da bismo imali definisane mišiće tela. Pored toga, masažom se podstiče cirkulacija limfe i krvi i stimuliše proizvodnja kolagena, a sinergijom ovih faktora ublažavaju se postojeće i sprečava pojava novih bora, tonus mišića postaje bolji, a koža dobija zdrav sjaj i rosan izgled.

@ruerodier

Najbolje od svega jeste činjenica da lice možete masirati i sami, a najčešće će vam biti potrebno samo ulje za lice i desetak minuta vremena. Danas postoje i različiti rekviziti, poput rolera od žada ili gua sha, koji jesu učinkoviti, ali vam nisu neophodni. U nastavku smo vam izdvojili pet anti-age masaža koje večeras (i svake druge večeri) možete raditi kod kuće, a vaša koža će vam svakako biti zahvalna.

FACE LIFTING MASAŽA

Wellness i kozmetički ekspert Abigail James ima više od 20 godina iskustva, a od 2017. na svom YouTube kanalu deli različite savete u vezi sa negom lica, među kojima su i tutorijali za masažu. U ovom videu pokazala je svoju omiljenu masažu, koju svakodnevno primenjuje kod kuće, sa ciljem da se oslobodi zadržavanja vode na licu, otečenosti i beživotnog tena.

FACEGYM MASAŽA

FaceGym ili trening lica trenutno je najpopularnija tehnika podmlađivanja među holivudskim zvezdama, a u ovom video klipu prikazna je HIIT verzija ove masaže. Baš kao što HIIT (High Intensity Interval Training) treninzi za telo obezbeđuju zavidne rezultate u kratkom roku, slično je i s ovom masažom. Za samo dva minuta podstaćićete protok krvi i limfne tečnosti i oblikovati konture lica.

GUA SHA MASAŽA

Verujemo da ste već čuli za gua sha – tradicionalne kineske rekvizite za masažu, u čiju su se delotvornost poslednjih godina uverili milioni ljudi širom sveta, a mnogi ih zovu i prirodnom alternativom botoksu. Dr. Mary Claire Dilks, stručnjak za akumpukturu i orijentalnu medicinu, u ovom video klipu demostrirala je kako da uz pomoć ovog rekvizira aktivirate sve mišiće lica i vrata.

MASAŽA ROLEROM

Joanna Czeck spada u grupu legendarnih kozmetičara, na čijoj su listi klijenata mnoge svetske zvede, a osim toga, poseduje i liniju svojih proizvoda među kojima je i ovaj krio roler. Međutim, kako i sama kaže, iste rezultate možete postići ukoliko koristite obične rolere od žada, pa čak i metalnu kašiku. Presudni su pokreti, koje je demonstrirala u ovom video klipu. Prema njenim rečima, masaža je jedan od najvažnijih koraka u anti-age nezi, a svako može da izdvoji 5-7 minuta u danu kako bi je praktikovao.

FACE YOGA

Uma Ghost je sertifikovani health coach, čiji YouTube kanal ima skoro pola miliona subscribera, a ovaj video više od 5 miliona pregleda. Za razliku od prthodnih tutorijala, ovde nije reč o masaži već o vežbama za lice, ali rezultati koji se postižu gotovo su identični – mišići se opuštaju od napetosti, podstiče se proizvodnja kolagena i stimuliše cirkulacija.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija:  @_hollyt
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top