Pet makeup proizvoda na koje ne bi trebalo da trošite mnogo novca

Baš kao i modu, i svet lepote delimo na segmente luksuznih high end proizvoda i cenovno pristupačnih kozmetičkih i makeup preparata. I jedan i drugi imaju svoje prednosti i mane, pa ćemo za skuplji proizvod najčešće reći da opravdava visoku cenu, ali to ne mora da bude pravilo. Ponekad se razočaramo čak i u proizvode sa potpisom najluksuznijih kuća, jer ne ispunjavaju obećanja koja su naznačena na pakovanju. S druge strane, često podcenjena drogerijska ponuda krije prava beauty otkrića, po itekako prihvatljivim cenama. To se posebno odnosi na određene makeup proizvode, poput maskare, za koju je mnogo važnije da bude nova nego da bude skupa. U istu grupu spadaju i mnogi proizvodi koji su sada u trendingu, a za koje postoje jednako dobre jeftinije verzije. Zato smo napravili listu proizvoda na koje ne morate da potrošite mnogo novca jer je njihov kvalitet sličan bez obzira na potpis koji nose. Nastavite da skrolujete.

MASKARE

Mnogo puta smo vam pisali o tome da ne postoji velika razlika između high end i drogerijskih maskara iz prostog razloga što svega nekoliko kozmetičkih sastojaka mogu da se koriste u njihovim formulama. O tome najbolje govori činjenica da se najveći hype po pravilu stvara oko pristupačnih maskara, kao što su u poslednje vreme L’Oréal Paris Telescopic Lash Lift ili Maybelline New York Lash Sensational Sky High maskara.

SJAJEVI I ULJA ZA USNE

Otkako nam se trend sjajnih usnana vratio u velikom stilu, glossevi i ulja postali su sastavni deo svakog ženskog nesesera. Iako su među sjajevima trenutno najpopularniji proizvodi sa potpisom Fenty Beauty ili Lancôme, trebalo bi da imate u vidu da ne postoje formule koje će se dugo zadržati na usnama, bez obzira na visoku cenu. S druge strane, drogerijski brendovi nude zaista odlične opcije.
Slično pravilo važi i za ulja koja mogu biti podjenako hranljiva i hidrirajuća, iako dolaze sa potpisom pristupačnih brendova.

PROIZVODI ZA OBRVE

Laminirane obrve već nekoliko sezona spadaju u vodeće trendove, pa se na tržištu pojavilo niz proizvoda pomoću kojih ovaj efekat možemo da postignemo i kod kuće. Iako većina dolazi sa potpisom high end kuća, iskustvo nam je pokazalo da je najbolje recenzije dobio The Brow Glue brenda NYX, koji je ujedno i jedan od najpristupačnijih proizvoda iz ove kategorije.
Veliku svotu novca ne bi trebalo da trošite ni na olovke za obrve jer su njihove formule uglavnom slične, a drogerijski brendovi već dugo nude proizvode sa veoma preciznim četkicama. Uostalom, mnogo je važnije da izaberete odgovarajuću nijansu nego da kupite olovku čija je cena visoka.

TEČNA/KREMASTA RUMENILA

Slažemo sa tim da Rare Beauty zaista ima odlično tečno rumenilo, koje je definitivno worth the hype (a prtom mu ni cena nije previsoka), ali rumenila sličnog kvaliteta po značajno nižoj ceni možete naći i u ponudi brendova The Body Shop i Kiko Milano. Tu pre svega mislimo na Freestyle Multi Tasking Colour (The Body Shop) i Velvet Touch Creamy Stick Blush (Kiko Milano).

HAJLAJTERI

Možda najpopularniji hajlajteri trenutno dolaze sa potpisima brendova Charlotte Tilbury i Tom Ford, ali imajte u vidu da ovi proizvodi koštaju oko 60 evra, a pritom nisu dobili approved pečat od Jeffreeja Stara. Uostalom, hajlajter nije proizvod za koji je potrebno trošiti mnogo novca, a najbolji dokaz za to su hajlajteri brendova NYX, Makeup Revolution ili Colour Pop.

Tekst: INJournal magazin
Naslovni video: @jourdansloane
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top