Pet mikro trendova koje ćemo nositi u narednim mesecima

Letnji trendovi neretko su predvidivi, pa tako uvek znamo da će biti aktuelne haljine u svim mogućim varijantama, razigrani printevi, efektni topovi ili atraktivni šortsevi. Kupovina ovih komada svakako je dobra investicija jer ćete moći da ih nosite godinama, ali zato svake sezone imamo mikro trendove koji su naši najbolji saveznici kada želimo da udahnemo novi život svakodnevnim kombinacijama. Mikro trednovi uglavnom su inpirisani lookovima s modnih pista, na kojima viđamo mnogo kreativnih ideja, od kojih modni entuzijasti u svoj stil implementiraju samo one najbolje. Kada neku ideju usvoji veliki broj pripadnika modne elite, ona polako prerasta u mikro trend. U nastavku vam donosimo pregled mikro trendova koji vladaju ovog leta.

KOŠULJE U JARKIM BOJAMA

@carmelharrison_

@naaomiross

@trinekjaer_

Ako redovno skrolujete Instagramom verovatno ste već primetili da su košulje u jarkim bojama jedan od trenutno omiljenih komada među influenserkama, a najbolji deo priče je činjenica da odličan izbor ovih modela možete pronaći u ponudi high street brendova.

ZARA,
cena: 2.990 din.

MASSIMO DUTTI,
cena: 6.290 din.

H&M,
cena: 3.199 din.

RAZNOBOJNI NAKIT

@thatcurlytop

@couturekulten

@nnennaechem

Nakon što smo prošle godine zavoleli raznobojni manikir, sada je redu nakit u razigranim bojama. Ovaj mikro trend inspirisan je 90-tim godinama, a komadi u jarkim i pastelnim tonovima uglavnom su izlađeni od plastike i gume, pa je njihova cena vrlo pristupačna.

H&M,
cena: 1.499 din.

STRADIVARIUS,
cena: 749 din.

ACCESSORIZE,
cena na upit

ACCESSORIZE,
cena na upit

RETRO PLETIVO

@nicole_huisman

@sara_waiste

@carodaur

Trend heklanih komada mogli smo da predvidimo još krajem prošlog leta kada su haljine mladog brenda Cro-che za kratko vreme osvojile Instagram. Ovog puta čitava priča dobila je očekivanu nadogradnju, pa su osim haljina postali poželjni i svi drugi ručno izrađeni komadi. Neke od najlepših modela videli smo u kolekcijama kuća Oscar de la Renta, Stella McCartney i Gabriela Hearst, mada odličnu ponudi imaju i pristupačni brendovi.

ZARA,
cena: 4.990 din.

ZARA,
Top: 1.990 din.
Suknja: 3.290 din.

MANGO,
cena: 5.490 din.

MARAMA U KOSI

@mariejedig

@emmanuellek_

@lenafarl

Mada su ovog leta aktuelni gotovo svi aksesoari za kosu, marame su definitivno najpoželjniji modni dodatak. Trend koji su obožavale Jane Birkin i Jackie Kennedy, popularniji je nego ikad pre, a osim što će svakom stajlingu dati wow efekat, ispod marame ćete najlakše sakriti masnu kosu.

ZARA,
cena: 1.290 din.

H&M,
cena: 899 din.

MASSIMO DUTTI,
cena: 3.290 din.

KOMADI SA TRAKICAMA

@slipintostyle

@leoniehanne

@bellathomas

Efektne trakice trenutno su jedna od najvećih modnih opsesija među influenserima, a očito su bile podjednako inspirativne i dizajnerima jer gotovo svaka kuća u svojoj ponudi ima haljine, suknje, šortseve ili topove sa ovim atraktivnim dodatkom.

ZARA,
cena: 2.290 din.

CHRISTOPHER ESBER,
net-a-porter.com

STRADIVARIUS,
cena: 1.590 din.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @jen_wonders
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top