Pet načina da nosite pletivo poput Francusknja

Sa značajnim padom temperature, svi smo se još jednom okrenuli toplom pletivu, koje ove sezone nije samo praktičan modni odabir već i jedan od vodećih trendova. Ponovo se vratio retro džemper sa pletenicama i raskošni kardigan na koje smo prethodnih godina pomalo zaboravili. Kada je reč o stilizovanju ovih komada, sve opcije su dozvoljene, ukoliko je krajnji rezultat udoban i moderan look koji neće proći nezapaženo. Svakako, kavlitetna rolka ili džemper od kašmira odlično će izgledati i kada ih uparite sa omiljenim farmerkama, ali ako ćemo provesti predstojeću zimu u pletivu, onda će nam ova kombinacija brzo dosadidi.

12 pletivo f

@annelauramais

Zato smo odlučili da inspiraciju potražimo kod Francuskinja. Svi dobro znamo da su samo u ovoj zemlji udobni vuneni komadi uvek aktuelni i imaju posebno mesto u ormarima svake žene iz ove zemlje, a one su majstori u stvaranju nonšalantnih, ali upečatljivih outfita u kojima glavnu ulogu imaju topli kardigan ili džemper. Uostalom, verovatni ćete samo na ulicama Pariza videti devojke u pletivu koje istovremeno izgleda klasično i moderno. Zato u nastavku pogledajte pet načina na koje Francuskinje stilizuju svoje vunene komade ove sezone i inspirišite se za kreiranje svojih verzija efektnih stajlinga.

KAIŠ JE NAJBOLJI PRIJATELJ PLETIVA

1 f pletivo

@frannfyne

Kod Francuskinja je sve uvek stvar balansa. Ukoliko se odluče za oversize džemper, kombinovaće ga sa slim farmerkama ili pantalonama. Nikada ih nećete videti da su preterale sa aksesoarima, ali zato znaju da izvuku maksimum iz njih. Tako svoje omiljeno pletivo nose sa upečatljivim kaiševima koji stvaraju wow efekat.

2f hm 14 (2)

H&M,
cena: 1.699 din.

3f gucci

GUCCI,
net-a-porter.com

EFEKTNI DETALJI

5 f pletivp

@ruerodier

Baš kao što prave ravnotežu kada je reč o izboru krojeva, slično je i sa koloritom. Francuskinje ne vole da se igraju smelim kombinacijama boja, ali zato obožavaju detalje. Tako ove sezone često biraju pletivo sa decentnim volanima, biserima, dugmadima…

26mps-acne-studios-9

ACNE STUDIOS,
net-a-porter.com

30mps-z-4990-48

ZARA,
cena: 4.990 din.

6fp hm 79 (10)

H&M,
cena: 8.999 din.

KARDIGAN UVUČEN U FARMERICE

20fz

@annelauramais

Kardigan je jedan od omiljenih komada svih žena iz ove mediteranske zemlje, stoga nas ne čudi što su veoma invetivne u njegovoj stilizaciji. Ako na Instagramu pratite njihove vodeće ikone stila, verovatno ste već primetili da baš svaka ove jeseni uvlači kardigan u farmerice.

7k-md-17990-11

MASSIMO DUTTI,
cena: 17.990 din.

9k-z-3290-2-8

ZARA,
cena: 3.290 din.

4 f pletivo

DOLCE & GABBANA,
net-a-porter.com

KRATKI TOPOVI OD PLETIVA

9 pletivo

@jeannedamas

Mada je ovakve stajlinge svojevremeno nosila Brigitte Bardot, i današnje zvezde Instagrama poput Jeanne Damas ili Sabine Socol rado nose kratke topove od pletiva i to na majstorski način. Činjenica je da vas topovi neće ugrejati u hladnim danima, ali su odličan izbor za sve večernje izlaske.

10 pletivo f

ZARA,
cena: 2.990 din.

11 pletivo f

RED VALENTINO,
net-a-porter.com

MINI SUKNJA I OVERSIZE DŽEMPER

8 pletivo f

@ruerodier

Jedno od zlatnih pravila Francuskinja glasi da nikada ne treba pokazivati previše kože, iako su veoma slobodne i prihvataju svoja tela sa svim manama. Zato mini suknje uvek spajaju sa oversize džemperima i dubokim čizmama, što je odličan trik kada na suptilan način želite da istaknete svoj seksepil.

8z-6590-6

ZARA,
cena: 6.590 din.

19p-md-9990-9

MASSIMO DUTTI,
cena: 9.990 din.

Naslovna fotografija: @ruerodier
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top