Nekoliko načina da suzbijete jaku žudnju za slatkišima

Svi dobro znamo da je šećer najveći neprijatelj našeg zdravlja, vitke linije i kože, ali gorka je istina da mu odolevamo teže nego lošim momcima u školi. Zbog toga se svaka odluka da se odreknemo slatkiša uglavnom završava odustajanjem, tim pre što tada obično odlazimo u drugu krajnost pa u potpunosti iz menija izbacujemo sve slatke namirnice. Ukoliko želite da se hranite zdravije, a šećer vam je najveća prepreka na tom putu, nastavite da skrolujete. U nastavku vam otrkivamo pet praktičnih rešenja zahvaljujući kojima ćete istrajati u odluci da ne konzumirate dezerte, a opet ćete suzbiti jaku želju za slatkišima.

CRNA ČOKOLADA
Kada ne možete da izdržite bez slatkiša, najbolji izbor je crna čokolada s visokim procentom kakaa. Ona sarži mnogo manje šećera od meda ili suvog voća, a suzbiće vam jaku žurdnju za šećerom. Dve štangle čokolade s 85% kakaa imaju samo 3g šećera dok ista količina meda sadrži oko 15g šećera. Razlika je iznenađujuće velika.

PROIZVODI OD KOKOSA
Nezaslađeni proizvodi od kokosa, takođe su dobra alternativa. Veoma su zdravi jer sadrže visok nivo dobrih masti, a pritom će vam lako zavarati želudac (i mozak) pa više nećete imati potrebu za slatkišima. Zato kada vam se sledeći put jede nešto slatko posegnite za kokosovom vodom ili mrvicama od kokosa.

@ladyaddict

TOPLI NAPICI
Čaj i kafa bez šećera isto tako imaju moć da suzbiju želju za slatkišima. Bilo koji voćni čaj ili kapućino s mlekom odlična su alternativa kada vam se jede nešto slatko.

ZDRAVE NAVIKE
Svi smo svesti toga da nije tako lako steći naviku da nikada ne konzumiramo šećere, ali za početak će biti dovoljno da prestanete da konstantno tokom dana jedete nešto slatko. Potrudite se da za dezertima posežete samo kada postoji neki poseban povod.

ALTERNATIVNA REŠENJA
Pronađite alternative šećeru kao što su stevia, kokosov šećer ili sirup od smeđe riže. Koristite ih kada pravite kolače ili želite da popijete šoljicu slatke kafe.

@matiamubysofia

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @pickuplimes
Foto: Instagram

Podeli

Scroll to Top