Pet novih filmova koji vraćaju veru u romantične komedije

Kada govorimo o filmovima, jedan od utisaka kojem ne možemo da se otrgnemo od početka godine jeste da su se ponovo vratile stare dobre romantične komedije. Ostvarenja koja smo obožavali tokom 90-tih i na početku milenijuma, u poslednjih 10-ak godina bila su takoreći zaboravljeni, što je i logično ako imamo u vidu da se nije pojavio gotovo nijedan dobar naslov sa ovom tematikom. Međutim, ova godina donosi nam nekoliko zanimljivih rom-com ostvarenja sa omiljenim glumcima i nesvakidašnjim zapletima. Neka od njih već su imala svoje premijere, a neke tek očekujemo. Nastavite da skrolujete.

Ne daj bože brak

Ako su vam dosadile streaming platforme i uželeli ste se velikog platna, ovaj film trenutno se daje u domaćim bioskopima. Glavne uloge tumače Emma Roberts, Luke Bracey, Susan Sarandon, Diane Keaton, Richard Gere i William H. Macy što je možda i jedna od najboljih preporuka za ovo ostvarenje. Inače, premisa filma je sledeća: Michelle (Emma Roberts) i Allen (Luke Bracey) planiraju venčanje, ali pre nego što počnu sa organizacijom proslave žele da okupe svoje roditelje kako bi se upoznali. Međutim, na zajedničkoj večeri shvatiće da se oni već znaju i to jako dobro.
Film je dostupan i na platformi Amazon Prime.

Your Place or Mine

Ovo je film o kome su prošlog meseca svi pričali, a mnogi čak tvrde da su upravo zbog ovog naslova ponovo zavoleli romantične komedije. Glavni junaci, Debbie (Reese Witherspoon) i Peter (Ashton Kutcher), bili su par u srednjoj školi, a danas su najbolji prijatelji koji žive u različitim gradovima i različitim životnim stilom. Debie je ostala u Los Anđelesu gde živi sa sinom tinejdžerom i odustala je od svojih snova da postane izdavač dok je Peter uspešni biznis konsultant u Njujorku. Zaplet se dešava kada Debie mora da ode u Njujork na nedelju dana, a Peter predlaže da on otputuje u Los Anđeles kako bi čuvao njenog sina.
Film je dostupan na platformi Netflix.

Ghosted

Romantična komedija prožeta akcijom i avanturom stiže iz Apple TV+ produkcije. Zaplet nastaje kada se Cole (Chris Evans) zaljublji u Sadie (Ana de Armas), ali dolazi do šokantnog otkrića da je ona tajni agent. Međutim, i pre nego što su stigli do drugog dejta, njih dvoje se upuštaju u avanturu spašavanja sveta. Premijera je zakazana za 21. april.
Film će biti dostupan na platformi Apple TV+.

You Heart My Feelings

Za razliku od prethodnih filmova sa naše liste, u fokusu ovog filma je sredovečan bračni par. Ona je spisateljica, a on psihotarapeut, a iako se čini da imaju skladan i iskren odnos, njihova ljubav biće stavljena na teskt kada joj on kaže šta zaista misli o njenoj novoj knjizi. You Hurt My Feelings je priča o složenosti ljudskih odnosa, emocijama i posledicama (ne)iskrenosti, a premijera je zakana za maj.
Film će biti dostupan na platformi Apple TV+.

No Hard Feelings

Ovo je jedna od onih romantičnih komedija koju ljubitelji ovog žanra već isčekuju, a razlog je činjenica da je u glavnoj ulozi sjajna Jennifer Lawrence. Ona u filmu tumači 30-togodišnju Maddie koja se suočava sa bankrotom i prihvata da, u zamenu za novi auto, glumi devojku tinejdžeru čiji roditelji strahuju da će postati vuk samotnjak. Tačnije, njen zadatak je da mu pomogne da postane muško. Premisa filma obećava dobru zabavu, a premijera je zakazana za početak leta.
Film će biti dostupan u bioskopima.

Tekst: INJournal magazin
Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top