Pet pravila zahvaljujući kojima ćete imati ruke poput hand modela

Hand modeling jedno je od zanimanja novijeg datuma. Preduslov da biste se bavili ovim poslom, jesu naravno lepe i negovane ruke. Međutim, verovatno da nema žene koja ne želi da ima nežne šake poput modela i svilenkastu kožu na rukama koje će svako želeti da dodirne. Ako na to dodamo i idealni manikir koji je ogledalo negovanosti svake dame, sigurni smo da ćete želeti da čujete naše savete. Da bi vaše ruke izgledale poput ruku hand modela potrebno je da poštujete pet osnovna pravila nege, koja je za američki portal Bride.com otkrila Susan Schell koja je jedna od najuspešnijih Amerikanki u ovom poslu.

#1 Ne sečite svoje zanoktice
Prvo pravilo je za negovane ruke jeste da ne sečete zanoktice, jer ih to čini još jačim. Osim toga, zanoktica je deo korena nokta tako da ih nesmete otklanjati ako želite da imate duge i lepe nokte. Umesto rezanja, sve što trebate da učinite je da ih namažete uljem ili kremom i lagano gurnete unatrag.

#2 Hidrirajte vaše ruke
Jednom nedeljno ili bar dva puta mesečno priuštite vašim rukama extra hirataciju. Kako? Pre spavanja namažite deblji sloj losiona ili kreme na ruke, a nakon što koža upije, stavite na vaše šake pamučne rukavice i prespavajte sa njima. Ovaj trik koriste svi hand modeli dan pre snimanja kampanja.

#3 Koristite parafinski vosak za ruke
Ako vam se desi da vam ruke ispucaju ili ako su veoma suve tokom zime, idealno rešenje za vas jeste tretman parafinskim voskom. Potrebno je ruke premazati rastopljenim parafinom i sačekati da se on osuši. Taj proces traje oko 10-15 minuta, a nakon toga vosak otklanjate sa ruku. Vaša koža biće veoma mekana i hidrirana.

#4 Izbegaajte lakove sa šljokicama
Lakovi za nokte koji u sebi sadrže šljokice, veoma su teški za otklanjanje. Tačnije, prilikom njihovog uklanjanja obavezno oštetimo svoj nokat, što ne želimo. Da biste skinuli ove lakove, a da ne oštetite nokat potrebno je da vatu natopite acetonom i stavite je nekoliko minuta na nokat da stoji nekoliko minuta, a tek onda početi sa otklanjanjem. ovo je prilično dugotrajan proces tako da je mnogo jednostavnije da izbegavate ove lakove.

#5 Obavezno koristite Base Coat pre nanošenja lakova za nokte
Da bi vam nokti bili jači i da biste izbegli žutilo koje ponekad može da izazove upotreba određenog laka, potrebno je pre lakiranja naneti Base Coat. Uz ove proizvode, vaši nokti će biti negovani i imaće lepu prirodnu boju.

Podeli

Scroll to Top