Pet promena u ishrani koje garantuju ravan stomak

Masne naslage u predelu trbuha većini žena predstavljaju opterećenje zbog izgleda, ali trebalo bi da znate da su one opasne i po zdravlje. Najnovija istraživanja su pokazala da one predstavljaju veliki faktor rizika za nastajanje bolesti srca, dijabetesa tipa 2 i drugih oboljenja. Rešiti se tvrdokornog sala na stomaku nije ni malo lak zadatak i uglavnom zahteva mnogo sati provedenih u teretani, međutim, uz nekoliko promena u ishrani, možete doći do željenih reziltata i na lakši način.

MCT ulje
MCT ulje je odličan suplement koji možete dodavati u vaše sokove, šejkove ili smoothije. Kašičica MCT ulja dnevno dovoljna je da ubrza naš metabolizam. Reč je o jedinstvenom obliku masti koje nam daju energiju, a ne talože se u vidu naslaga.

Zdrave masnoće
Pored MCT ulja, preporučljive su i namirnice bogate zdravim mastima kao što su avokado, slatki krompir, pasulj, mahunarke, orašasti plodovi i plave ribe (poput lososa). One će vašem telu dati potrebnu količinu proteina, masnoće i ugljenih hidrata što je jako važno ukoliko želite da smršate. Jer, kada organizam ne dobija dovoljno ovih sastojaka počinje da ih crpi iz sekundarnih izvora odnosno iz mišića što može dovesti do niza zdravstvenih tegoba.

Kiseleli kupus
Kiseli kupus je najbolja namirnica za sve koji žele da se reše sala u predelu trbuha. On uništava loše bakterije u crevima koje usporavaju metabolizam, pa je zato odličan probiotik.

Žitarice celog zrna
Mada je najlakše izgubiti na težini tako šro ćete izbaciti ugljenehidrate iz ishrane, to nije ni malo zdrav način mršavljenja. Umesto toga, beli hleb zamenite žitaricama celog zrna kao što su smeđi i crni pirinač, kinoa, ječam… Ove žitarice su odlične i za smanjenje masnih naslaga na stomaku.

Jabukovo sirće
Jabukovo sirće je odlično za rešenje sbih probavnih problema, kao i problema sa nadutošću, dok hormone dovodi u ravnotežu. Preporučuje se da se jedna kašika pomešana u čaši mlake vode pije svakog jutra, a ukoliko vam se ukus ne dopada možete dodati malo cimeta.

Foto: Revolve Clothing

Podeli

Scroll to Top