Pet razloga zbog kojih bi trebalo da isprobate mineralne make-up podloge

Kada su se pre nešto više od 10 godina pojavile prve mineralne make-up podloge, beauty svet nije bio oduševljen ovim proizvodima. Bili su to puderi za setovanje šminke koji su po pravilu imali kredasto-zrnastu teksturu zbog čega su bili izuzetno teški i stvarali su osećaj maske na licu. U međuvremenu, tehnologija je napredovala pa se njihove teksture više ni po čemu ne razlikuju od običnih pudera, a dostupne su nam i tečne formule prilagođene svim tipovima kože. Rečju, mineralna šminka nikada nije bila inovativnija i traženija, i to s dobrim razlogom. U njihovim formulacijama ne samo da nema štetnih sastojaka već imaju i niz negujućih sastojaka koji vremenom poboljšavaju kožu.

KAKVOG SU SASTAVA MINERALNE PODLOGE?
Za proizvodnju ovih make-up podloga najčešće se koriste tri minerala – liskuni, cink i titanijum oksid. Oni se melju do super fine konzistencije a zarim im se dodaju pigmenti. Važna prednost ovih pudera je to što ne sadrže nikakva ulja, voskove, konzervanse, sintetičke mirise ili sredstva za povećanje zapremine koje koriste konvencionalni proizvođači šminke. Upravo su zbog toga odlična opcija za osobe s osetljivom kožom ili one koje se sučavaju s aknama, mada će korist od ovih proizvoda imati svako. U nastavku vam otkrivamo pet najvećih prednosti mineralnih pudera.

NJIHOVE FORMULE SU NEKOMEDOGENE
Najkraće rečeno, mineralne make-up podloge ne začepljuju pore. One ne sadrže talk koji s površine kože ulazi u pore i zatvara ih što kasnije uzrokuje pojavu akni ili proširenih pora.

BEZBEDNI SU ZA OSOBE S OSETLJIVOM KOŽOM
Za razliku od ostalih podloga, mineralni puderi ne sadrže hemijske boje, koje najčešće izazivaju neželjene reakcije, a u svom sastavu nemaju ni druge sastojke koji mogu da iritiraju kožu.

ŠTITE KOŽU OD ŠTETNOG DEJSTVA SUNČEVIH ZRAKA
Gotovo svi mineralni puderi sadrže cink-oksid, koji, pored svih ostalih benefita, štiti kožu od opekotina, svih znakova foto-starenja i iritacija na sunce. Inače, ovaj sastojak se često koristi u SPF kremama.

IZUZETNO SU POSTOJANI
Mineralne podloge ne sadrže ulja i voskove koji su glavni razlog zbog kojih pojedine make-up podloge, žarkonski rečeno, klize s lica. Za razliku od njih, puderi s mineralima se mnogo duže zadržavaju na koži, čak i u ekstremnim vremskim uslovima, kao što su velike vrućine.

NEGUJU KOŽU
Mineralni puder neguje kožu poput seruma ili kreme i zbog toga ih preporučuju gotovo svi dermatolozi. Oni sadrže prirodne sastojke, a za njihovu proizvodnju koristi se najnaprednija tehnologija zbog čega iz dana u dan poboljšavaju opšte stanje kože. Pore toga, obogaćeni su i raznim antioksidantima i antiinflamatornim supstancama.

NAŠA PREPORUKA

Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je 3mp-jane-ireland.jpg
Jane Iredale Liquid Minerals Foundation
Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je 3mp-mac.jpg
MAC Mineralize Skinfinish Natural Powder
Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je 4mp-bareminerals.jpg
bareMinerals Original Liquid Mineral Foundation Broad Spectrum SPF 20
Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je 5mp-vichy.jpg
Vichy Minéralblend Liquid Foundation
Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je 6mp-catrice.jpg
Catrice True Skin Mineral Loose Powder
Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je 7mp-artdeco.jpg
Artdeco Pure Minerals Powder Foundation
Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je 8mp-clarins.jpg
Clarins Skin Illusion Mineral & Plant Extracts
Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je 9mp-la-roche-posay.jpg
La Roche Posay Toleriane Mineral Compact Powder
Ova slika ima prazan alt atribut; ime njene datoteke je 10mp-dior.jpg
Dior Diorskin Mineral Nude Matte

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @eleanorpendleton
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top