Pet make-up trikova za nanošenje ruža koji će biti postojan satima

Svi znamo da nanosimo ruž u teoriji, međutim, u praksi nam se često dešavaju greške. Osnovno pravilo da se karminom prekriva čitava površina usana većina devojaka nauči još tokom tinejdžerskih dana, pa ipak postoji još niz drugih stvari koje bi trebalo da znate. Ukoliko vam se dešava da vam ruž ostaje na zubima, da vam usne postanu šarene već posle sat vremena ili vam jednostavno karmin nestane sa usana i pre nego što napustite svoj dom, verovatno u nečemu grešite. U nastavku smo sumirali najčešće greške koje žene prave prilikom nanošenja karmina, a nudimo i rešenja kako da ih izbegnete.

SUVE USNE
Na suvim i ispucalim usnama nijedan ruž ne može izgledati lepo. Zbog toga je nega neophodna. Ako su vam usta ispucala, najpre višak kože uklonite pilingom, a potom nanesite debeli sloj balsama za usne. Ostavite ga da deluje nekoliko minuta, potom tuferom otklonite višak i tek tada nanesite ruž. Bićete iznenađeni rezutatom.

Sephora – Honey piling za usne

NEPRILAGOĐENE BOJE RUŽA I OLOVKE ZA USNE
Da bi vam ruž trajao duže na usnama potrebno je da naglasite ivice olovkom. Međutim, jako je važno da uskladite boju olovke i boju ruža, a najbolje je da budu u istoj nijansi osim ako ne želite da postignete efekat većih usana. Ukoliko želite da vam usne vizuelno izgledaju veće dozvoljeno je izabrati olovku jedan ton tamniju od ruža. To je jedini način da lepo naglasite konture usana, a ovim trikom služi se i Kylie Jenner.

Huda Beauty – Lip Contour 2.0 Automatic Matte Lip Pencil (nijansa Warm Brown)

NEPRAVILNO DEFINISANJE USANA
Pravilno nanošenje olovke za usne – od početka jednog do kraja drugog ruba duž cele ivice, od krucijalnog je značaja. Gornja usna najlakše se definiše tako što najpre iscrtate kupidonov luk, a tek kasnije povučete linije do kraja obe strane usne. I na donjoj usni prvo definišite sredinu, pa potom rubove. Ukoliko dobro ne iscrtate ivice može vam se dogoditi da vam se ruž razlije. Takođe, trebalo bi da znate da je dozvoljeno da olovkom malo povećate usne tako što ćete iscrtati liniju malo ispod ivica, ali nikakako ne smete da preterate u tome.

NEPRAVILNO NANOŠENJE RUŽA
Nakon što uokvire usne olovkom, veliki broj devojaka karmin pravilno nanese samo na sredini usne dok rubove zanemare. Jedno od glavnih pravila je da isti intezitet boje morate imati i na sredini i na rubnim delovima usana. Da bi to postigli, potrebno je da pažljivo obojite usne, a ako je potrebno možete koristiti i četkicu jer ćete njome najlakše ujednačiti boju na čitavoj površini usana.

L’Oréal Paris – Rouge Signature (nijansa 113 I Don’t)

TRIK ZA POSTOJANU BOJU
Da bi vaš ruž mogao da traje satima potrebno je da se poslužite ovim malim trikom. Nakon što pravilno nanesete olovku i karmin, po uputstvima koje smo vam dali, nanesite preko bebi puder u tankom sloju. Po potrebi višak uklonite papirnatom maramicom, a potom ponovo nanesite ruž. Ovo je jedini siguran način da boja na vašim usnama bude postojana.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotogragija: @_hollyt, @_hollyt
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top