Pet tajni drevnih Kineskinja za lepši izgled kože

Kada je u pitanju nega kože, svakako da treba imati u vidu najnovija istraživanja u svetu dermatologije, međutim, nekada je dobro i pogledati u prošlost. Tu pre svega treba imati u vidu beauty navike koje su imale kineske kraljice poznate po svom porculanskom tenu stotinama godina pre nego što su otkriveni serumi, a od velike koristi nam mogu biti i tajne japanskih gejši koje su dobro znale kako da otklone svoj make-up i bez losiona za skidanje šminke.
U skladu sa tim kozmetički guru Wei Brian tvorac Wei Beauty-a stvorio je liniju za negu koja se temelji na beauty navike koje su imale žene u drevnoj Kini. Međutim, on smatra da žene mogu i same da korsite blagodeti istočnjačke dermatologije. On je stvorio spisak od pet ključnih navika koje i danas neguju Kineskinje, a sve češće se ovih pravila pridržavaju i žene sa zapada.

1. Redovno koristite čaj od biljke goji

Kineska medicina u velikoj meri temelji se na poznavanju sveta biljaka koje se može koristiti za negu kože što znači da su se žene prvenstveno oslanjale na pravilnu upotrebu biljaka zahvaljujući kojima koža izgleda blistavo. U tome je ključna biljka goji koja je odlična za pobošljanje izgleda kože, revitalizaciju umora i protiv starenja. Ukoliko želite da osetite blagodeti ove biljke potrebno je da napravite čaj koji možete popiti i on će uticati na vaš imunitet, ali i na izgled kože. Međutim, ovaj čaj se može upotrebljavati i lokalno. Sačekajte da se čaj ohladi, a potom njime čistite lice. Već posle nedelju dana, primetićete fantastične rezultate.

2. Konzumirajte čaj od hibiskusa

Ova biljka puna je antioksidansima, mineralima, aminokiselinama, vitaminom C i karotenoida,a to su sve sastojci koji dovode do blistavog i zdravog tena. Uključite u vašu svakodnevnu rutinu, ispijanje čaja od hibiskusa.

3. Koristite rolere za lice

Upotreba rolera za lice poboljšava cirkulaciju i pomaže u detoksikaciji. U davna vremena, postojala su dva osnovna uređaja koja su slična današnjim rolerima, a to je valjak kojim su tretirane akumpukturne tačke i poseban kamen izrađen od žada. Danas se roleri mogu jednostavno nabaviti, a Brian preporučuje one čiji je valjak napravljen od žada, a ovaj drevni ritual možete priuštiti sebi kod kuće.

4. Napravite masku za lice od mungo pasulja

Mungo pasulj je odličan za lečenje akni i svih ostalih nepravilnosti na licu. Priprema se tako što se kuvani pasulj ispasira, a potom se nanese na lice. Pustite ga da deluje oko petnaestak minuta, a potom isperite lice. Takođe, možete nabaviti mungo pasulj u prahu koji onda pomešajte sa jogurtom i ostavite da deluje isti vremenski period.

5. Maska od kurkume odlična je protiv bora

Maske od kurkume koristile su sve žene u drevnoj Kini koje su želele da smanje bore na svom licu. Pomešajte jednu kašičicu bademovog mleka, jednu kašičicu meda i jednu kašičicu kurkume. Masku četkicom nanesite na lice i ostavite da deluje deset do petnaest minuta pre ispiranja. Kao rezultat dobićete kožu koja je dostojna svake kraljice.

Podeli

Scroll to Top