Pet vežbe u pet minuta za savršeno zategnuti gluteus

Ukoliko želite savršeno zategnuti gluteus, a nemate dovoljno vremena za redovne treninge, američki časopis Fitness Magazine donosi odlično rešenje. Za savršenu stražnjicu sada vam je potrebno samo pet minuta dnevno tokom kojih ćete raditi pet razičite vežbe. Svaka vežba radi se po minutu, a ono što je najbolje, možete se rekreirati i kod kuće jer vam nisu potrebne sprave za trening. Reč je o rutinskim pokretima zahvaljujući kojima ćete zategnuti vaš gluteus i spokojno otići na plažu.

VEŽBA 1

1p vg 17715

Stanite u raskorak tako što ćete raširiti noge nešto više od raspona ramena. Ruke ispružite u visini ramena sa dlanovima orenutim ka dole. Zatim počnite da radite čučnjeve tako što zadnji deo spuštate do visine kolena dok su vam leđa prava, a ruke ostaju sve vreme u istom položaju. Uradite 20 ponavljanja.

VEŽBA 2

2p vg 17715

Stanite u raskorak tako da su vam stopala u širini ramena. Uradite čučanj tako da vam stražnjica dođe u vinu kolena. Tada levu nogu ispružite pozadi, dok desnu ruku stavite ispred deste spoljne nadkolenice ili njome dodirnite pod. Levu ruku podignite iznad lica. Vratite se u čučanj položaj, pa sve ponovite sa drugom stranom tela. Naizmenično ponavljajte postupak tokom jedne minute.

VEŽBA 3

3pp vg 17715

Iskoračite napred levom nogom koju ćete saviti u kolenu pod uglom od 90 stepeni. Desnu nogu ispružite ka nazad tako da vam je koleno okrenuto ka zemlji. Ruke su savijene u laktovima i podignute tako da vam šake budu u ravni lica. Skočite u vis tako da zamenite položaj nogu odnosno da vam sada desna noga bude savijena u kolenu, a leva ispružena sa kolenom prema dole. POnovite postupak najmanje deset puta.

VEŽBA 4

4p vg 17715

Za ovu vežbu vam je potreban preklopljen peškir. Stanite pravo sa spojenim nogama. Ruke su savijene u laktovima sa sklopljenim pesnicama koje su u visini brade.
Desnu nogu stavite na pripremljeni peškir i prebacite svu težinu na levu nogu. Savijajte levo koleno pod uglom od 45 do 90 stepeni dok istovremeno desna noga klizi polako u stranu. Potom povučite desnu nogu natrag i ponavljate postupak 30 sekundi, a nakon toga promenite strane i nastavite još narednih 30 sekundi.

VEŽBA 5

5p vg 17715

Stanite tako da su vam noge u širini ramena, a ruke sa strane. Napravite čučanj tako da svu težinu prepacite na pete, a zatim zabacite desnu nogu pod uklom od 90 stepeni dok su vam bokovi ka napred, a ruke širite. VRatite se u početni položaj, a potom promenite strane i naizmenično ponavljajte vežbu.

Foto: Instagram, Fitness Magazine

Podeli

Scroll to Top