Pet vodećih trendova sa Nedelje mode u Njujorku

Nedelja mode u Njujorku najbolji je vodič kroz trendove koji će zavladati svetom u narednoj sezoni. Ne umanjujemo značaj Londona, Milana i Pariza, ali glavni modni noviteti, ipak, stižu iz Velike Jabuke. Tokom sedmodnevne manifestacije imali smo priliku da vidimo različite tendencije – od majica sa političkim porukama do sivih odela inspirisanih odećom koju nose zaposleni na Wall Street-u. S obzirom na to da su velike dizajnerske kuće prihvatile pravilo „see now, buy now“, svi prikazani komade se već mogu kupiti i poneti tokom proleća.
Njujork je rekao svoje, a vi se spremite za mali makeover jer sledi pregled 5 vodećih trendova koje će zavoleti čitav svet!

1. MAJICE SA POLITIČKIM PORUKAMA
Kada je Maria Grazia Chiuri, nova kreativna direktorka Dior-a u svoju debitantsku kolekciju uvrstila majice sa porukom „We Should All Be Feminists“ verovatno nije mogla da nasluti kakvu će revoluciju izazvati. Njene majice nosile su gotovo sve zvezde tokom protesta protiv Donalda Trumpa, a političke poruke na majicama ili na kačketima videli smo u kolekcijama mnogih brendova na Nedelji mode u Njujorku.

Public School
Public School
Prabal Gurung
Prabal Gurung
Creatures of Comfort
Creatures of Comfort

2. KOŽNE PANTALONE
Kožne biker jakne već nekoliko sezona su neozaobilazni komad, a sada na modni tron stižu i biker pantalone. Inspirisane su uzbudljivom vožnjom na motoru čuvenom Rutom 66 i čine da se svaka devojka oseća divlje i slobodno. Ono što je skinny jeans bio do prošle godine, to će u narednom periodu biti biker kožne pantalone.

Alexander Wang
Alexander Wang
Monse
Monse
Calvin Klein
Calvin Klein
Proenza Schouler
Proenza Schouler

3. MREŽASTI DETALJI
Znamo da opsednutost street style zvezda mrežastim čarapama traje već neko vreme, ali ovaj trend preselio se i na modne piste. Osim čarapa, mrežasti detalji mogli su da se vide i na drugim komadima kao što je recimo provokativan crni top koji se nosi ispod džempera ili sakoa.

Jason Wu
Jason Wu
3.1 Phillip Lim
3.1 Phillip Lim

4. SIVA VUNENA ODELA
Ovo je trend koji će obožavati sve poslovne žene, ali čak i one koje vole ležerniji stil teško će moći da im odole. Siva odela od vune inspirisana odećom koju nose zaposleni na Wall Street-u uselila su se u kolekcije brojnih dizajnera. Svejedno je da li dolaze u kombinaciji sa aktuelnim karnerima, u kariranoj varijanti ili sa predimenzioniranim pantalonama, devojke će ih obožavati.

Zimmermann
Zimmermann
Jason Wu
Jason Wu
Victoria Beckham
Victoria Beckham
Rosie Assoulin
Rosie Assoulin

5. AKCENAT JE NA TRAKAMA
Ako bismo trebali da biramo jedan detalj koji svaki komad užini ženstvenim, a ženu koja ga nosi gracioniznom, onda je to trakica koja može da se veže na različite načine. Kaputi sa kaišem koji su se najviše nosili ove zime, ali i košulje sa mašnama oko vrata bili su prvi vesnici nadolazećeg trenda koji nas ne napušta. Trakice su i dalje atuelne, a mogu se nositi oko vrata na haljinama ili košuljama, oko noge na cipelama ili se njima može naglasiti struk na tunikama i haljinama.

DVF
DVF
Jason Wu
Jason Wu
Beaufille
Beaufille

Foto: Vogue Runway

Podeli

Scroll to Top