Peti leptir: Sa nestrpljenjem isčekujemo prvi srpski 3D film

Borba između dobra i zla u kojoj plemenitost uvek pobeđuje baš kao u bajkama uz koje smo svi odrasli, glavna je tema prvog srpskog 3D filma „Peti leptir“. Dugometražno ostvarenje rađeno je po istoimenom romanu Uroša Petrovića, a u režiji Milorada Milinkovića.
Aleksa, trinaestogodišnjak bez roditelja, zajedno sa svojim prijateljima iz Doma za nezbrinutu decu biva upleten u misterioznu igru sa onostranim, iza koje stoji zli mag, advokat Jovica Vuk. Lukavi starac koristi vidovitog dečaka da dopre do Zlodolaca, pripadnika tajnog reda srednjovekovnih ratnika kadrih da vidaju smrtonosne rane i tako menjaju tok istorije. Očajnički želeći da se domogne njihove tajne besmrtnosti, Jovica Vuk sa hordom svojih jezivih poslušnika kreće na mistične vitezove. Tu, na drevnim vrletima planine Tare, dogodiće se nešto što niko nije očekivao…

2p plp 171214

Glumačku ekipu čine istaknuti umetnici među kojima su i Tanja Bošković, Miša Janketić, Ljuba Bandović i Marko Nikolić, ali i mališani Ognjen Orešković i Petar Racić kojima su poverene glavne uloge. Oni su ovog leta snimili film na Tari, a premijera je zakazana za 23. decembar u Sava centru. To će ujedno biti i najmasovnija 3D projekcija u našoj zemlji, a specijalno za tu priliku iz Hrvatske će biti dopremljena neophodna oprema i četiri hiljada naočara. S nestrpljenjem očekujemo ovaj filmski spektakl.

1p plp 171214

Podeli

Scroll to Top