PFW: Nova Dior žena odbacuje ljupkost i prihvata dozu agresivnosti

U svetu modnih znalaca jedna od najiščekivanijih revija na Paris Fashion Week-u, ali i tokom čitave sezone svakako je šou francuske mode kuče Dior. Ljubitelji kreativnog direktora brenda, Rafa Simonsa uvek sa nestrpljenjem isčekuju da vide njegove nove modele. Tako su se i ovog puta u prvom redu našla najznačajnija imena današnjice od Dakote Johnson i Kanye Westa do Lene Perminove i Chiare Ferragni.

1p d 7315

Simons je, tokom stvaranja kolekcije za jesen2015 bio inspirisan bojama životinja, odnosno svim koloritima koje nalazimo u prirodi, a koje je gotovo nemoguće kopirati. Fascinacija prirodnom najviše se videla u upotrebi neon uzoraka koji imitiraju šare zebre i tigra, a koji su utisnuti na haljinama, dugim dekonstruisanim prslucima i džemperima. Važan deo kolekcje zauzimaju i oversize kaputi, a predmet najveće žudnje tokom predstojeće sezone svakako će biti krzneni prsluci i bunde sa ombre plavim efektom.

2p d 7315

U skladu sa vladajućim trendom predstavljene su i duboke lakovane čizme različitih boja koje su unele dah seksipila. Kada su u pitanju asesoari najviše pažnje privukle su nam eksluzivni modeli torbica koje su takođe bogatog kolorita, a mnogo od njih imaju ombre efekat.

3p d 7315

Čini se da je Simons odlučio da klasičnoj Dior ženi koja je simbol gracioznosti i prefinjenosti udahne malo snage i dozu agresivnosti. U skladu sa tim osmišljena je i scenografija, pa je umesto raskošnog dekora ovog puta izabrana nešto hladnija i ogoljenija pista.

Foto: Instagram

7p d 7315

6p d 7315

5p d 7315

4p d 7315

Podeli

Scroll to Top