Piling + balzam: Neophodni proizvodi za negu usana leti

O usnama najviše brige vodimo zimi kada ih hladan vazduh i vetar iskušuju što uzrokuje ispucalost. Zaboravljamo da i sunce, more i visoke temperature takođe štete usnama. Zato su preparati sa zaštitnim faktorom i pravilna nega od ključnog značaja. Da biste usne zaštitili od štetnih UV zraka potrebno je da se potrudite da uvek budu meka i hidrirana. To ćete najbolje učiniti dobrim balzamom za usne sa zaštitnim faktorom 15 ili više. Osim što će takav proizvod štiti usne od sunčevih zraka, zadržaće ih mekim i hidriranim.

1p ul 14715

Balzam je bitno nanositi svaki dan, bez obzira planirate li da se duže izlažete suncu ili ostati u hladu. Birajte one od pčelinog voska jer će duže ostati na usnama i zadržati im vlažnost. Ono što svakako trebate izbegavati su prozirni sjajevi i ruževe sa glosom jer oni reflektiraju UV zrake. Radije nanesite mat proizvode sa SPF-om od 15 ili više.
Ne zaboravite na piling. Zimi nam je to deo rutine, ali mrtve ćelije kože potrebno je uklanjati i leti. Dobar piling, osim što će omogućiti usnama obnavljanje, odlično će ih i nahraniti. Piling možete i sami napraviti od maslinovog ulja i šećera. Ako ga nanosite uveče pre spavanja, nanesite na usne i noćnu kremu za što bolju hidrataciju, dok preko dana nakon tretmana nanesite balzam.

2p ul 14715

Pravilna ishrana takođe je bitna za negu usana. Omega-3 masne kiseline, vitamini E i C od velike su važnosti. Tokom leta, u ponudi je mnogo voća, pa potrebnu dozu vitamina možete uneti i kroz voćnu salatu. Od velike je važnosti i unos dovoljno vode, zato ne zaboravite da sa sobom uvek ponesete flašicu vode i piti preporučene dve litre dnevno.

3p ul 14715

Foto: Instagram/get_lipstick

Podeli

Scroll to Top