Pitali smo Nenu Ilić kako da kreiramo efektan jesenji make-up look (video)

Oprostili smo se od leta, čak i onog miholjskog, a niske temperature, koje su neretko praćene kišom i košavom, postale su deo naše svakodnevice. Mada jesen mnogima nije omiljeno godišnje doba, postoji makar jedan razlog zbog kog joj se uvek radujemo – a to su uzbudljivi beauty noviteti. Ovo je doba godine kada se po pravilu predstavlja najveći broj make-up trendova, pa u skladu s tim kozmetičke kuće lansiraju i veliki broj inovativnih proizvoda, koji u nama bude želju da ih isprobamo. Statistički podaci govore i da je potreba žena da eksperimentišu s make-upom sada još veća nego prethodnih godina, što je još jedna u nizu posledica pandemije. Naime, kako je u proteklih godinu i po dana bilo jako malo prilika u kojima smo mogle da ponesemo jaču šminku, čak 80% žena ove jeseni ćešće nosi make-up nego ranijih godina, a trećina planira da isprobava nove lookove. Ako ste i vi među njima, nastavite da skrolujete.
U saradnji s poznatom beogradskom šminkerkom Nenom Ilić isprobali smo neke od noviteta brenda Catrice, a naša saradnica pokazala nam je i kako da kreiramo postojan make-up look za jesenje dane s kojim ćemo privući pažnju. Zato hvatajte beleške!

 

– Jedan od najvažnijih koraka za postojan make-up jeste dobra priprema kože. Zato nakon nanošenja hidrantne kreme uvek prvo stavim prajmer koji će kod žena s masnom kožom sprečiti da lice prosija, dok će kod osoba sa suvom kožom hidrirati lice zbog čega će koža postati meka i spremna za nanošenje pudera. U ovom slučaju koristim Catrice Prime and Fine Multitalent Fixing sprej, nakon čije upotrebe čekam nekoliko minuta da koža lepo upije proizvod, a potom sledi nanošenje pudera. Moj izbor je Catrice HD Liquid Coverage tečni puder koji volim jer prekriva sve nesavršenosti na koži, a izgleda potpuno prirodno. Nanosim ga četkicom mada ga možete utapkati i prstima ili beauty blenderom. Na podočnjake, čelo, nos, iznad usana i na bradu stavljam Catrice Ultimate Camuflage Cream kako bih posvetlila te regije, a odmah zatim radim konturing bronzerom Catrice Holiday Skin Luminous u nijansi 010. Da bi koža imala svež izgled na jagodice stavljam Catrice Blush Box Glowing+Multicolour rumenilo u nijansi 030.

Nakon završenog teniranja i konturinga, lice je spremno da istaknemo usne i oči. Kapke najpre senčim neutralnim senkama iz palete Catrice Pro Natural Spirit Slim, a kako bih dobila dobru definiciju oka koristim nekoliko različitih nijansi braonkastih tonova.
Sada je vreme da testiramo nove Catrice proizvode – 5 in A Box Mini paletu senki u nijansi 040 i Catrice Sensitive ajlajner za oči.

Kada je reč o 5 in A Box Mini paleti senki, prvi utisak je da je u pitanju praktično pakovanje vrlo pigmentisanih senki s odličnom kombinacijom hladnih i toplih tonova. Braon senku iz ove palete stavljam u sam orbitalni luk dok tamnoplavom mat bojom senčim gornji i donji kapak. Na kraju, prskam Catrice Prime and Fine Multitalent Fixing sprej na ruku i uz pomoć ovog proizvoda nanosim plavu senku sa šljokicama na središte kapka. Trepavice najpre naglašavam Catrice Lash Changer Volume maskarom, potom stavljam Catrice Lash Couture Serious Volume veštačke trepavice, koje na kraju fiksiram nanošenjem novog sloja maskare kako bi se sjedinile s prirodnim trepavicama. Da bih dodatno naglasila pogled koristim još jedan novitet – Catrice Sensitive ajlajner za oči, koji dolazi u intenzivnoj crnoj boji, ima preciznu četkicu i otporan je na razmazivanje. Kao što mu samo ime kaže pogodan je i za osobe s osetljivim očima i one koje nose kontaktna sočiva.

Kako bi lice imalo blistav izgled koristim Catrice More Than Glow hajlajter u nijansi 030. Nanosim ga na sam vrh jagodične kosti, nos i iznad usana, a nakon toga ističem obrve Catrice 72H Natural Brow ajlajnerom. Na samom kraju naglašavam usne Catrice Plumping olovkom 060 i Catrice Volumizing Lip Booster sjajem za usne u nijansi 120.

 

Sve make-up korake koje vam je Nena Ilić objasnila možete pogldati u videu koji sledi.

Više o proizvodima Catrice možete pogledati na zvaničnoj Facebook i Instagram stranici brenda. 

Tekst: Ivana Nikolić
Foto i video: Petar Đorđević
Make-up: Nena Ilić
Model: Pixel / Drea Model Placement

Podeli

Scroll to Top