Romantičan hipi trend: Neodoljivi komadi od pletiva na sniženju

Hipi duh dominiraju ove godine modnim svetom, a sve je krenulo prošle zime kad su dizajneri krenuli sa „pletenom revolucijom“ inspirisanom vunenim kompletima iz sedamdesetih godina. Opsesija pletivom ne prestaje ni ovog leta, a trend će se nastaviti i predstojeće jeseni.

Kenzo
Kenzo

 

Popularnost pletiva nas ne čudi ako uzmemo u obzir da je udobno, a komfor je jedna od najvažnijih stavki kad je reč o odjeći. Osim toga, dizajnerima dozvoljava mnoga kreativna poigravanja. Dok u zimskim kolekcijama rade sa vunom koju izvode u neočekivanim krojevima, sa neobičnim rubovima i vezom i otkrivaju mnogobrojne mogućnosti pletenja šarenih niti u zanimljive motive. Dok leti, na sličan način spajaju materijale poput pamuka i svile koje rado nosimo u toploj sezoni.

Isabel Marant
Isabel Marant

Rezultate fascinatnog poigravanja pletivom imali smo priliku da vidimo na modnim pistama gotovo svih vodećih modnih kuća koje su nam prikazale zanimljive vezene haljine, topove i suknje. Među brendovima koje promovišu romatičnu hipi odeću ručnog rada su Proenza Schouler, Nina Ricci, Kenzo, Isabel Maran, Maison Martin Margiela…

Maison Martin Margiela
Maison Martin Margiela

A što je još zanimljivije, pletivo se prenosi i u nove kolekcije jesen/zima 2015./2016. – ako je suditi po komadima od debele bogate vune koju koriste za svoje haljine i džempere u kući Delpozo, a voli je i Stella McCartney u svojim asimetričnim haljinama na jedno rame, dok kuća Louis Vuitton pletivo zamišlja u visokotehnološkim materijalima s metalik efektom.

Proenza Schouler
Proenza Schouler

Za vas smo u Zari i Mangu odabrali pletene komade prikladne za sve prilike, od dnevnih do večernjih. Ako želite da zadržite ležernost, a da istovremeno izgledate chic, izaberite za sebe neki od ovih komada koje trenutno možete kupiti na sniženju.


Podeli

Scroll to Top