Počinje sezona prugastih džempera, evo kako da ih nosite u duhu nove sezone

Znamo da nekoliko kišnih dana ne znači da je sve izgubljeno i da će nam se sunce ponovo vratiti, ali činjenica je da je jesen iza ugla i da je vreme za promene u našim ormarima. A jedan od prvih komada kome se redovno vraćamo u ovo doba godine svakako je džemper na pruge. Slično razmišljaju i naše omiljene ikone stila pa se poslednjih dana naši Feedovi na Instagramu polako pretvaraju u stilske vežbe na temu obožavanog klasika.
Pletivo sa prugama u teget i beloj ili bež boji već decenijama je simbol elegancije i šika, a ono što nam se najviše sviđa kod ovog komada jeste činjenica da uvek izgleda otmeno i skupo. Mada ga uglavnom verujemo za Parižanke ili all American reklame u stilu Ralph Lauren kampanja iz devedesetih, zapravo postoji mnogo načina da ga kombinujemo. Mi vam u nastavku donosimo pet predloga.

SA JEANSOM

Ovo je verovatno najklasičnija opcija za stilizovanje prugastog džempera, ali je ujedno i ona sa kojom ne možete da pogrešite. Svejedno je hoćete li izabrati plave ili crne farmerke, da li ćete džemper uvući u pojas ili ćete ga samo ogrnuti preko majice, budite sigurni da ćete spajanjem ova dva komada osigurati stilske poene. Nama se posebno sviđa varijanta džempera sa V izrezom ispod kog viri klasična majica.

Naš predlog

H&M,
cena na upit
H&M,
cena: 4.499 din.
H&M,
cena: 899 din.

SA MIDI SUKNJOM

U poslednjih nekoliko sezona retko smo viđali ovu kombinaciju, ali su nas mnoge blogerke poslednjih dana podsetile koliko je zapravo moćna. Ako nas pitate, prugasti džemper ćete poneti uz slip suknju, mada nam je Annabel Rosendahl pokazala da i bilo koji drugi model dolazi u obzir.

Naš predlog

MASSIMO DUTTI,
cena: 8.990 din.
BOTTEGA VENETA,
net-a-porter.com

SMART CASUAL

Da, prugaste džempere ćemo ove jeseni nositi i u kancelariji. Najlakši način da postignete smart casual look jeste da ovaj komad uparite sa pantalonama, ali nećete pogrešiti ni ako ga ponesete uz odele. Naravno, ne morate prebaciti džemper preko sakoa kao što je to uradila Darja Barannik već ga možete obući ispod blejzera.

Naš predlog

TOMMY HILFIGER,
cena: 15.990 din.
SAINT LAURENT,
net-a-porter.com

PRUGE NA PRUGE

Spoj prugastog džempera i prugastih pantalona možda na prvi pogled ne zvuči dobro, ali ako pogledate fotografije shvatićete da je ovo super opcija za sve ležerne prilike.

Naš predlog

MASSIMO DUTTI,
cena: 9.990 din.

SUMMER VIBE

Dok čekamo da nam se vrate sunčani dani planiramo da bar još jednom ove godine obučemo prugasti džemper u paru sa belim šortsom, pantalonama ili farmerkama. Ovo je sjajna opcija za prelazni period i sve one dane kada želimo da se osetimo kao da leto nikuda ne ide.

Naš predlog

H&M,
cena na upit
CONVERSE – Chuck Taylor All Star Lift,
cena: 11.499 din.
BALENCIAGA,
net-a-porter.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @sheamarie
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top