Poklanjamo vam face gym i brow up tretman (jer verujemo da su u ovom trenutku svima potrebni)

Početak nove sezone vreme je kada su nam potrebne brojne promene, a osim što poslednjih nedelja menjamo garderobu i beauty navike, dolazak jeseni idealan je period i za osveženje sopstvenog izgleda. To ne mora da podrazumeva velike promene jer će značajnu razliku napraviti i kvalitetan tretman lica ili obrva, koji funkcionišu po principima neinvanzivnih metoda. Zato smo danas razgovarali sa dve pionirke u svom poslu, Snežanom Latić i Natašom Milijanović. Snežana je kozmetičar s petnaestogodišnjim iskustvom, koja jedina u Srbiji radi face gym tretman – jednu od najpopularnijih anti-age procedura u Holivudu; dok je Nataša profesionalni šminker i prva devojka koja je kod nas počela da radi brow up – polutrajnu tehniku za oblikovanje i postizanje efekta debljih i gušćih obrva, koja je trenurno hit u svetu. Obe metode omogućavaju nam da na prirodan način osvežimo izgled bez bojazni od neželjenih nuspojava, a više od face gymu odnosno brow up tretmanu, saznajte u nastavku.

FACE GYM

Face gym ili trening lica predstavlja jedinstvenu tehniku za čije se izdvođenje koriste snažni zglobovi prstiju i visokoenergetski potezi trenja zbog čega podseća na masažu, mada se po jačini i intezitetu pokreta, kao i po rezultatima dosta razlikuje od klasične masaže.
Ključna razlika ove procedure u odnosu na sve ostale je činjenica da se ne tretira koža već mišići ispod kože, a jedinstvenim pokretima podstiče se cirkulacija, proizvodnja kolagena i obnavljanje ćelija. Kao rezulatat se dobija osvežena koža lica, koja je čvrsta, zategnuta, ima bolji tonus, a fine linije i bore vidno su ublažene.
Tretman traje sat vremena, a već nakon prvog treninga konture su definisane dok su bore vidljivo umanjene posle 2-3 tretmana. Efekti prvog face gym tretmana traju 10-ak dana, a posle svakog sledećeg rezultati su sve duže vidljivi. Po pravilu bi ovu metodu trebalo praktikovati dva puta mesečno, a nakon godinu dana, odnosno posle 24 redovnih tretmana, rezultati postaju trajni. Tada lice dobija potrebnu definiciju, koža postaje čvrsta i zategnuta, a bore značajno umanjene.
Face gym usporava starenje za 50% zbog čega ovu proceduru mnogi zovu i neinvazivni face lifting, a može početi da se radi već u ranim 20-tim godinama kako bi se sprečila pojava prvih znakova starenja.

Pre i posle face gym tretmana

BROW UP

Brow up ili brow lift je tehnika koja je nastala u Rusiji pre nekoliko godina, a cilj tretmana je da se dobiju guste i uredne obrve koje izgledaju potpuno prirodno. Željeni efekat postiže se tako što se dlake na obrvama najpre tretiraju gelom i kremom, koji ih omekšavaju i podižu, a potom sledi i farbanje obrva. Ovaj korak nije obavezan već se radi po potrebi i želji klijenta, tačnije ako je potrebno da se postigne veća gustina. Sledi tretiranje hranljivom kremom, koja štiti dlaku i dodatno olakšava oblikovanje. Svi preparati, koji se koriste, su hipoalergentski, dermatološki i oftamološki testirani tako da ne postoji opasnost da dođe do iritacije ili drugih neželjenih propratnih efekata. O bezbednosti ovih preparata najbolje govori činjenica da brow up tretman mogu da rade trudnice i dojilje.
Posle tretmana obrve ne bi trebalo da se kvase 24 časa, a efekat traje 4 do 6 nedelja, nakog čega se radi novi tretman. Obrve nisu fiksirane već je potrebno da ih svakog jutra očešljate na gore. Oni koji, zbog posla ili iz drugih razloga, ne mogu konstantno da nose ovako očešljane obrve, mogu ih počešljati na stranu kako bi dobili potpuno prirodni look.

Pre i posle brow up tretmana

• U saradnji sa Snežanom Latić i Natašom Miljanović poklanjamo vam po jedan face gym i brow up tretman. Posetite naš Instagram profil @injournal.rs i saznajte detalje giveawayja. Srećno!

Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top