Ponovo se nose balaklava kape

Kada su se prošle godine pojavile, balaklava kape brzo su stekle status kontroverznog zimskog aksesoara koji su ponele samo najodvažnije ikone stila. Godinu dana kasnije, ovaj aksesoar našao je svoje mesto u kolekcijama vodećih dizajnerskih brendova, kao što su Gucci, Jacquemus, Isabel Marant, Jimmy Choo, pa čak i Max Mara, koja je tradicionalno prepoznatljiva po svedenim i elegantnim kreacijama. Očekivano, high street kućama nije trebalo mnogo vremena da odgovore izazovu, pa su se modeli inspirisani podkapama za skijanje našli i u njihovoj ponudi.

Balaklava kape poslednjih dana sve češće gledamo i na Instagramu i TikToku, gde smo imali priliku da se uverimo da se odlično slažu sa većinom zimskih stajlinga, baš kao i sve ostale kape. Možete ih nositi uz oversized kapute, teddy bunde, džempere ili farmerke, a posebno dobro funkcionišu sa ski odelima pa mogu postati vaš idealan saputnik na zimovanju. Ukoliko mislite da niste osoba koja u svoj stil može da implementira ovaj trend, fotografije koje gledate tu su da vas razuvere jer je svaka devojka koja je svoj outfit upotpunila ovim detaljem dobila pravi modni bingo.

Dodatni bonus ovog aksesoara je to što je veoma topao i praktičan jer prekriva veći deo lica, a iako spada u kategoriju kapa, zapravo je kapa i šal u jednom. U skladu sa tim, može biti savršen izbor za predstojeće hladne dane ili za boravak na planinini jer će vas malo koji drugi aksesoar tako lepo ugrejati.

Ako vam se ovaj trend dopada, u nastavku vam donosimo vodič za kupovinu.

MAX MARA,
mytheresa.com
MASSIMO DUTTI,
cena: 9.990 din.
SIMONE ROCHA,
matchesfashion.com
MAGDA BUTRYM,
mytheresa.com

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @lucywilliams02
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top