Porodica Houston nije se pojavila na premijeri filma „Whitney“

Prvi biografski film o tragično preminuloj pop ikoni Whitney Houston, bez velike pompe, premijerno je prikazan u u bioskopu Paley Center for Media na Beverli Hilsu. Kolege i prijatelji slavne pevačice bili su te večeri da daju podršku ekipi filma koju je predvodila Angela Bassett, glumica čiji je ovo rediteljski prvenac. Međutim, porodica Houston nije bila na crvenom tepihu. Film „Whitney“ simbolično je imao premijeru nedaleko od hotela Beverly Hilton gde je četrdesetosmogodišnja muzička zvezda pronađena mrtva u februaru 2012. godine. U lekarskom izveštaju pisalo je da je uzrok nastanka smrti bolest srca koja je izazvana prevelikom konzumacijom kokaina.

1p whf 20115

Rođaci preminule muzičarke bili su pozvani da učestvuju u stvaranju filma „Whitney“ od samog početka, objasnila je Angela Bassett, ali su to odbili.

– To je bila njihova porodična odluka, da se ne uključe u stvaranju ovog filma, ali, oni nisu imali ništa negativno da kažu o tome. Kao što znate, ćutanje je ponekad najveći dar.
Bassett je poznavala Whitney od 1994. godine kada su zajedno snimale film „Čekanja na uzdah“ i blisko sarađivale.
– Iskustvo rada sa njom me je inspirisalo da stvorim ovaj projekat – rekla je Angela. .
Međutim, bez pristanka porodice Houston ona nije mogla da koristi originalne snimke pevačice već umesto nje u filmu peva Deborah Cox, koja je bila dugogodišnja prijateljica Whitney.

2p whf 20115

Slavnu pevačicu tumači mlada glumica Yaya DaCosta koja je rekla da dok je bila na setu jedino što joj je bilo važno – jeste misao o tome šta bi Whitney rekla o njenom radu.
Osim porodice, film „Whiteney“ naišao je i na neodobravanje njenih fanova nakon premijere. Oni su ogorčeni zbog eksplicitnih scena seksa i konzumiranja droge koje su obeležile njen turbulentan brak sa Bobbyjem Brownom, kao i to što je on prikazan kao žrtva koja je pala pod uticaj pevačice. Miljenici preminule zvezde smatraju da je rediteljka trebalo da stavi akcenat na njen talenat i besprekoran glas.

Podeli

Scroll to Top