Poslednje pripreme pred sutrašnju dodelu Oscara

Najvažnija noć u Holivudu je pred nama! Osamdeset i sedma po redu dodela Oscara je sutra uveče i sve mora biti spremno za ovaj filmski događaj sezone. Od glamuroznih haljina, besprekornog red carpeta do dirljivih govora i iznenađenja kada su u pitanju dobitnici, sve je očekivano na Oscaru. Ove godine domaćin je Neil Patrick Harris koji će se potruditi da nam pripredi show za pamćenje.
Ispred Dolby teatra već danima unazad ekipa radnika priprema sve detalje za dodelu najznačajnijih nagrada u svetu sedme umetnosti koja će okupiti najveća imena današnjice iz te sfere. Ako je suditi po pisanju američke štampe, većina pobednika već je poznata.

1p op 21215

Na startnoj liniji u trci za zlatnu statuetu biće osam ostvarenja, i to četiri biografska – Snajperista, Selma, Teorija svega i Igra kodova i četiri fikcije – Čovek ptica, Odrastanje, Grand Budapest hotel i Ritam ludila. U kategoriji za najboljeg reditelja nominovani su Wes Anderson (Grand Budapest hotel), Alejandro González Iñárritu (Čovek ptica), Richard Linklater (Odrastanje), Bennett Miller (Rvanje sa ludilom – Foxcatcher) i Morten Tyldum (Igra kodova).

2p op 21215

Svi se gotovo slažu da su glavne glumačke nagrade već „rezervisane“ za Michaela Kittona (Čovek ptica) u muškoj, i Julliane Moore (I dalje Alis), u ženskoj kategoriji.
Osim Kittona, Oscaru se još uvek mogu nadati Steve Carell (Rvanje sa ludilom), Bradley Cooper (Snajperista), Benedict Cumberbatch za ulogu u Igra kodova i Eddie Redmayne za ulogu slavnog kosmologa Stivena Hokinga (Teorija svega).
Pored Moore-ove, za Oscara za najbolju glumicu nadmeću se još četiri izvanredne dame: Marion Cotillard (Dva dana, jedna noć), Felicity Jones (Teorija svega), Rosamund Pike (Iščezla) i Reese Witherspoon (Divljina).
Ostaje nam da vidimo, da li će se prognoze kritičara zaista i ostvariti, jer sva iznenađenja su moguća na dodeli Oscara.

3p op 21215

 

birdman p

Podeli

Scroll to Top