Beogradska promocija H&M Conscious Exclusive kolekcije

Nova H&M Conscious Exclusive kolekcija premijerno je predstavljena na sceni Jugoslovenskog dramskog pozorišta pred velikim brojem modnih urednika, novinara, blogera i javnih ličnosti. Trendi, senzualni i hiper cool novi komadi napravljeni su u potpunosti od održivih materijala, neškodljivih za okolinu.

Danilo Drobnjak, Marija Žeželj i Aleksandra Radujko
Danilo Drobnjak, Marija Žeželj i Aleksandra Radujko

Eko moda začinjena ukusom glamura, mogao bi u jednoj rečenici da glasi opis kolekcije, namenjene ne samo onima sa istančanim ukusom, već i onima sa visokom svešću o održivom razvoju i potrebi očuvanja planete. Modeli iz Concious Exclusive kolekcije izrađeni su od recikliranog plastičnog otpada iz okeana, organske svile, recikliranog stakla i plastike i predstavljaju iskorak H&M ka održivoj budućnosti mode. Reč je o kolekciji koja odiše posebnim stilom i dočarava samosvest o potrebi jedinstva sa prirodom.

3hm 19417

Conscious Exclusive je ključni deo u kretanju kompanije H&M ka održivoj budućnosti. U celoj ponudi H&M-a, 20 odsto proizvoda pravi se od održivih materijala, a cilj je da se taj udeo povećava svake godine. H&M grupacija planira da do 2030. proizvodnju novih modela poveri isključivo ekološkim materijalima koji će nastati u njihovoj proizvodnji.
Kolekcija će od 20. aprila biti dostupna u H&M prodavnici u Knez Mihailovoj ulici kao i u oko 160 prodavnica širom sveta.

4hm 19417

Kako haljina može da promeni svet?
Čak 50 odsto plastike koja završi u okeanima upotrebljena je samo jednom. Manje od 10 odsto plastičnih flaša je u procesu recikliranja u ovom trenutku. Plastičnom otpadu, kao što je jedna obična kesa potrebno je od nekoliko stotina do 1.000 godina da se razgradi… Kao odgovor na ove ekološke probleme nastao je novi sintetički materijal BIONIC koji za cilj ima da se modna industrija suoči sa otpadom i efektom koji ima na zemlju. Fokus nove H&M eko kolekcije je romantična puder roze haljina sa karnerima. Zbog revolucionarnog materijala od kog je napravljena, u modnoj javnosti već je dobila titilu „haljine koja će promeniti svet“.

Foto: Promo

Podeli

Scroll to Top