Praktični saveti za negu kože tokom zimovanja

Sezona skijanja u punom je jeku i dok će mnogi od vas uživati na nekoj od popularnih zimskim destinacija, nemojte zaboraviti da hladan i suv vazduh, vetrovi i pahulje nisu prijatelji vaše kože koja neretko na planini postaje suva, crvena, iritirana, a nekada i zateže i puca. Nedavno smo vam pisali o tome kako da negujete kožu ako odlučite da odete na more usred zime, ali boravak na planini takođe zahteva da preduzmemo skincare korake ako ne želimo da se sa odmora vratimo sa suvom i grubom kožom. Nastavite da skrolujete.

Pripremite kožu za odlazak na planinu

Ako ne želite da zimovanje ostavi posledice na vašu kožu, ključni preduslov je da na planinu odete sa zdravom i neoštećenom kožom. To prvenstveno znači da bi pre poslaska na put trebalo da joj priuštite intenzivnu hidrirataciju i proizvode koji će ojačati njenu prirodnu barijeru. Dakle, preparate koji sadrže hijaluronsku kiselinu i peptide, a ukoliko u svakodnevnoj rutini koristite retinol, prestanite sa upotrebom nekoliko dana pre polaska na put. Planinski vazduh je razređeniji pa je UV zračenje jače, a ne smemo zaboraviti i da smo na većoj nadmorskoj visini fizički bliži suncu.
Još bolje rezultate dobićete ukoliko uradite i profesionalni tretman koji će hidrirati dublje slojeva vaše kože, do kojih kreme i serumi ne mogu da dopru, kao što su hydrafacial ili neki od tretmana biorevitalizacije –  skin boosteri, PRP ili mezoterapija.

Nega kože tokom zimovanja

Tokom boravka na planini takođe će vam biti potrebni serumi i maske koji sadrže hijaluronsku kiselinu i peptide kako bi koži obezbedili optimalnu hidrataciju, a kada je reč o noćnoj kremi, birajte bogate formule koje se i preoručuju za negu kože tokom zime. Preko dana obavezno koristite kreme sa UV filterima jer na planini naša koža može da izgori više nego na moru. Idealno je da uz sebe uvek imate SPF sprej kako biste mogli da obnavljate zaštitu na svaka 2-3 sata. Takođe, nosite zaštitne naočare i podkape koje će i fizički zaštiti kožu od oštećenja.

Ne zaboravite na ruke, usne i telo

Osim kože lica, na planini neretko stradaju i naše ruke, usne i koža tela. Zato bi trebalo da uz sebe uvek imate kreme za ruke i balzame za usne, a nakon tuširanja obavezno koristite kreme i losione koji hidriraju i hrane kožu.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @chiaraferragni
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top