Praktični trikovi uz koje vam sneg neće uništiti šminku

Svejedno je da li ste se obradovali snegu koji je ponovo pao ili pripadate timu onih koji bi najviše voleli da zima prođe bez pahulja, činjenica je da su one tu i da nisu prijatelji naše šminke. Verujemo da je svakoj ženi poznato kakav haos sneg može da napravi na našem licu čim izađemo iz kuće. Zato vam danas otkrivamo praktične trikove uz koje će vaš makeup ostati postojan bez obzira na vremenske uslove. Očekivano, sve se svodi na izbor dugotrajnih i postojanih formula (najbolje vodootpornih) i minimalistički prirsup šminki.

Ten

Odavno smo naučili lekciju da je dobar ten baza svakog makeup looka te je potrebno da mu posvetimo posebnu pažnju. Zato je najsigurnije da birate tečnu podlogu i korektor sa waterproof oznakom. Iako su ovi proizvodi nekada bili prilično teški i opterećujući za kožu, današnje napredne formule pružaju potpuno drugačije iskustvo. Osim što to više nisu teksture koje zatvaraju pore i nedozvoljavaju koži da diše, u parfimerijama i drogerijama lako možete pronaći formulu koja odgovara tipu vaše kože. Ukoliko ipak zazirete od vodootporne tečne podloge ili korektora, birajte long lasting proizvode i obavezno ih setujte puderom u prahu ili sprejem. Setovanje se preporučuje i u slučaju da nosite vodootpornu podlogu jer će svakako osigurati da vaš makeup traje duže. Ako želite dodatno da se osigurate, nanesite bilo koji od ova dva proizvoda nakon što završite sa teniranjem, a zatim još jednom kada završite sa kompletnim šminkanjem. Još bolja opcija je da nakon teniranja nanese puder u prahu, a setting sprej kada završite sa šminkanjem.

Dior – Backstage vodootporni puder za lice i telo (Sephora)
Benefit Cosmetics – Boi-ing Cakeless Full Coverage vodootporni korektor (Sephora)
M.A.C – Pro Longwear Nourishing vodootporni tečni puder (M.A.C Ušće i FabuSpot)
Pixi by Petra – Makeup Fixing Mist (Sephora)

Oči

Kada je reč o očima, najvažnije je da koristite vodootpornu maskaru. Mada mnoge devojke zaobilaze ove proizvode jer ih kasnije nije lako skinuri sa trepavica, imajte u vidu da ih skidači šminke na uljanoj bazi prilično lako uklanjaju. Ako nemate iskustva sa ovim maskarama, tu smo da vam pomognemo.
Što se tiče senku, najbolje je da preskočite njihovu upotrebu ili da koristite neutralne nijanse, a ukoliko spadate u grupu devojaka koje vole da naglase oči ajlajnerom, obavezno koristite vodootpornu formulu.
Na kraju, stavite i naočare za sunce kako biste napravili i fizičku barijeru.

Too Faced – Better Than Sex Waterproof maskara (Sephora)

Usne i obrazi

Umesto ruževa i rumenila najbolje je da u ovom periodu koristite stain jer većina ovih proizvoda može da se nanosi i na obraze i na usne. Osim što ćete tako uštedeti vreme, njihove formule znatno su dugotrajnije i otpornije. Naš savet je da ih brzo blendate jer ih koža jako lako upija. Kako najbolje funkcionišu sa kremastim formulama, nanesite ih odmah nakon tečnog pudera a tek onda stavite i puder za setovanje. Kada je reč i usnama, možete ih koristiti samostalno ili u paru sa odgovarajućom olovkom.

Benefit – Benetint Rose Lip Blush & Cheek Tint (Sephora)
YSL Beauty – Babydoll Kiss&Blush, nijansa 02 Rose Frivole (Sephora)

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @wefelicia
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top