Praktični trikovi zbog kojih će vaš make-up trajati od jutra do večeri

Sigurni smo da vam se više puta dogodilo da ujtru napustite stan potpuno zadovoljni make-upom, ali da posle samo nekoliko sati više ništa nije isto. Koža prosijava, ruž na usnama ne postoji ni u tragovima, maskara počinje da se kruni, a ajlajner razmazuje… Ovo su samo neki od prolema sa kojima se većina žena svakodnevno suočava. Ako želite da vaša šminka izgleda sveže tokom celog dana sledite naredne korake.

@samchapman

PRAJMER

Nakon što temeljno očistite lice i nanesete hidratantnu kremu obavezno stavite i prajmer. Ova baza za šminku smanjuje vidljivost pora i manjih bora, ali i sprečava lučenje sebuma, pa tečna podloga traje znatno duže.

Urban Decay All Nighter prajmer za lice

PUDER

Birajte dugotrajne formule koje garantuju postojanost, ali budite obazrivi ukoliko imate suvu kožu. U tom slučaju, tečni puder nanesite u tankom sloju. Najbolje je da koristite beauty blender i da njime utapkate puder kako bi koža upila što više proizvoda jer će tako biti postojaniji. Nakon toga, stavite i tanak sloj kompaktnog ili pudera u prahu i to velikom rastresitom četkom. Na T zonu, sa koje se šminka zbog masnoće prvo i skida, stavite malo više proizvoda nego na ostalim delovima lica.

Estée Lauder Double Wear tečni puder

Beauty Blender sunđer – Pink

Fenty Beauty Pro Filt’r Mini Instant Retouch puder za setovanje šminke

SENKE

Da biste izbegli sakupljanje proizvoda u prevoju kapaka, pre nanošenja senki, stavite prajmer za oči. Sličan efekat možete postići i ako umesto prajmera stavite korektor, a potom i tanak sloj pudera u prahu.

NYX Professuinal Makeup Proof It! vodootporni prajmer za senke

MASKARA I AJLAJNER

Kada je reč o maskarama najvažnije je da ih redovno menjate, a to podrazumeva da na svakih mesec do dva kupite nov proizvod. Svaki šminker će vam reći da je za maskaru mnogo važnije da bude nova nego skupa, jer jedno tako možete da izbegnete da posle sat ili dva od nanošenja počne da se kruni. S druge strane, prilikom izbora ajlajnera oslanjajte se na vodootporne formule jer ćete s njima biti sigurne tokom celog dana.

Maybelline Lash Sensational maskara

Too Faced Better Than Sex vodootporni ajlajner

RUŽ

Pre nanošenja ruža, uokvirite ivice usana olovkom u istoj boji. Nakon što nanesete prvi sloj, stavite na usne puder u prahu, pa preko njega nanesite još jedan sloj ruža.

Huda Beauty olovka za usne – Bombshell

Huda Beauty tečni ruž – Bombshell

FIKSATOR

Kako biste dodatno osigurali postjanost make-upa, nakon što završite sa šminkanjem, isprskajte celu površinu lica fiksatorom za šminku.

Urban Decay All Nighter sprej za setovanje šminke

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @samchapman
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top