Praznična sezona donela nam je nove trendove u svetu manikira

Praznična euforija polako nas obuzima, a sa njom se budi i potpuno novi entuzijazam kada je u pitanju naš izgled. Ovo je period kada želimo da ponesemo smele frizure, make-up sa šljokicama i naravno svetlucavi manikir. Bez obzira na to da li ste minimalista u duši ili večiti beauty maksimalista, glitter na noktima uvek je poželjan u ovo doba godine. Uostalom, i aktuelni trendovi su takvi da će lako zadovoljiti svaki ukus. U igri su šljokice u različitim varijantama, zatim francuski manikir prilagođen prazničnoj atmosferi, kao i sve popularniji velvet manikir. Nastavite da skrolujete.

Francuski manikir u duhu praznika

Francuski manikir vratio se na velika vrata još pre nekoliko godina, a ostaje prisutan i tokom praznične sezone. Naravno, ovog puta prilagođen je novogodišnjoj atmosferi, što znači da dolazi u paru sa šljokicama i metalik bojama. Za koju ćete se kombinaciju boja odlučiti potpuno je svejedno, važno je da izaberete lak sa glitterom. Nama se najviše dopada klasična nude baza u paru sa svetlucavim crvenim lakom, ali nećete pogrešiti ni ako se odlučite za kombinaciju srebrne i zlatne boje ili tamnoplave i zlatne. Uostalom, prepustite se mašti.

Glitter

Lakovi sa metalik šljokicama predstavljaju zlatni standrd u ovo doba godine i jedan su od izbora sa kojim ne možete da pogrešite. U zavisnosti od ukusa, možete izabrati manje ili više upadljive šljokice, a ukoliko su vam klasični lakovi sa glitterom suviše jednostavno rešenje, uvek ih možete kombinovati sa nekom od nail art tehnika.

Glazed Donut Nails

Glazed Donut manikir definitivno je obeležio tekuću godinu, a nosiće se i tokom party sezone. Biserno-hromirane nokte koji podsećaju na poslastičarsku glazuru prva je ponela Hailey Bieber na Met Gali zbog čega novi trend zovu i Bieber Nails. Ovaj look postiže se dodavanjem OPIjevog Tin Man Can Chrome Effect praha preko laka, zahvaljujući kome se postiže hromirani mat efekat, a osim klasične mlečno-bele varijantne, možete se opredeliti i za bilo koju drugu boju.

Velvet manikir

Velvet manikir najnoviji je beauty trend koji je poslednjih nedelja preplavio naše Instagram Feedove. U pitanju su višedimenzionalno svetlucavi nokti sa baršunastim sjajem, zbog čega su i dobili naziv. Cilj je da se dobiju svetlucavi nokti čija se boja prelama na svetlu, a postoji nekoliko načina da postignete ovaj look. Manikiri uglavnom koriste specijalno dizajnirani prah za nokte sa velvet efektom ili takozvane Cat Eye gel lakove.

Modern Matte

Mat nokti vraćaju se na velika vrata, a ove sezone najpopularnije verzije dolaze u paru sa tamnim bojama i francuskim manikirom. Cilj je da baza bude u tamnoj boji i sa mat premazom dok su vrhovi u istoj nijansi, ali bez mat premaza.

Crveni nokti

Baš kao što je klasičan crveni ruž uvek dobrodošao u ovo doba godine, isto pravilo važi i za crvene nokte. Lepota ovog manira prvenstveno se ogleda u tome što odlično funkcioniše sa noktima svih dužina i oblika, a pritom je pogodan za sve prilike.

Sweater Prints

Zamislite prazničnu atmosferu kod kuće dok sedite pored jelke u tradicionalnom Ugly Christmas džemperu. Sweater prints nokti upravo su oni koji se najbolje slažu uz ovaj ambijent, a dolaze u paru sa nail artom u praznićnim motivima i uglavnom su u braon boji.

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @overglowedit
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top