Pregled deset glavnih trendova za predstojeću zimu

Sada, kada su stigli hladni dani smatramo da je pravo vreme da se uputimo u trendove za predstojeću zimu. Istraživali smo trendove koji su nam predstavljeni i napravili listu od 10 vodećih koji će vladati ulicama metgropola. Dobro ih pogledajte i pre dolaska zime odaberete krpice koje će obojiti najhladnije godišnje doba.
Spremite se, novi trendovi uskoro dolaze.

#1 Garderoba inspirisana enterijerom
Mnogi dizajneri su za kolekcije jesen/zima 2015/16 bili inspirisani motivima enterijera, pa smo tako na njihovim revijama videli printove koji su uglavom rezervisani za nameštaj u dnevnoj sobi. Među njima su Tory Brunch koji je koristio motive marokanskog tepiha, a isti trend slede Chanel, Lavin, Burberry…


#2 Dodir krzna
Krzneni detalji na odeći pravi su hit ove sezone. Ima ih na haljinama, kaputima, džemperima… High end modne kuće uglavnom su koristile krzna kanadske kune, lisice i mongolskog jagnjeta.


 

#3 Neoviktorijanski stil
Bilo da je reč o elegantnim ruskim kragnama ili detaljima od crne čipke, viktorijanski stil u modernom ruhu bio je deo mnogih kolekcija. Dizajneri poput Riccarda Tiscija bili su inspirsani ovim dobom, pa je gotovo čitava kolekcija Givenchyja u ovom devetnaestovekovnom stilu. A sličan primer slede i Altuzarra, Valentino…


#4 Slip haljine
Omiljeni komad iz devedesetih ove sezone dolazi u mnogo novih i neočekivanih varijanti. Viđali smo ih u kolekcijama Celine, Prabal Gurung ili Alexandera McQueena. Osim na klasičan način, slip haljine možete nositi i preko pantalona i kombinovati sa sportskim jaknama.


#5 Vesele osamdesete
Povratak u osamdesete počeo je sa kolekcijom Rodarte u kojoj su preovladavale šljokice, a isti primer sledio je i Jonathan Anderson koji je bio inspirisan stilom u Berlinu pre pada zida. Uticaj ovog doba videli smo i u kolekcijama Memphisa, Bottega Venete, ali i Louis Vuittona.


#6 Statement bele bluze
Bela bluza je uvek u trendu, ali je ove sezone poseban akcenat stavljen na ovaj neodoljivi komad. Dolazi u različitim varintama – od viktorijanske verzije kod Altuzarre do nešto klasičnije koju smo videli na Chanel reviji.


#7 Patchwork
Ako mislite da je vladavina sedamdesetih gotova – varate se. Samo bacite pogled na patchworked komade koje dolaze iz modnih kuća Etro, Chloe ili Valentino i shvatićete da niste u pravu.


#8 Odela sa pantalonama
Ovo je još jedan večni trend na koji je ponovo stavljen akcenat. U fokusu su odela inspirisana muškom modom, a dizajneri smatraju da izgledaju veoma chic i da ne postoji bolji način da iskažete svoj seksipil od odevanja u savršeno ukrojeno odelo.


#9 Pliš
Materijal koji je definitivno u žiži ove sezone. Mada je poslednjih godina bio nepravedno zapostavlje, udoban pliš vratio se na velika vrata. Videli smo ga na revijama kuća Emilio Pucci, Dries Van Noten, Lanvin, Sonia Rykiel, Alexander Wang…


#10 Šljokice
Materijali sa dodatkom šljokica uvek su dobar izbor kada krene novogodišnja euforija. Ni ova zima se ne razlikuje mnogo po tom pitanju, a vodeći modeli stižu nam od Christophera Kanea, Nine Ricci, Diora…

 


Podeli

Scroll to Top