Premijera predstave Lolita u Madlenianumu

Na maloj sceni Opere i teatra Madlenianum u subotu 14. novembra biće premijerno izvedena predstava Lolita, a već sledećg dana je zakazana prva repriza. Reč je o projektu mladih umetnika koji su izabrani na konkursu ovog pozorišta, pa tako režiju potpisuje Jovana Tomić, dramaturgiju Dimitrije Kokanov, za kostim je bila zadužena Darinka Mihajlović, a koreografiju Maja Kalafatić.

1p l 101115

Talentovana ekipa mladih pozorišnih umetnika pripremila je svoje gledanje na ovu ljubavnu priču koja još više dobija na inrigantnosti u sadašnjem trenutku u kojem se pitanja ljudskih prava iznova ispituju. Reditelj predstave Jovana Tomić u ovim novim vremenima gde se i granice ulaska u pubertet menjaju, kao i načini komunikacije među generacijama, nalazi nove pristupe i nova tumačenja Nobokovljeve kontraverzne ljubavne priče.

2p l 101115

Glumačku ekipu u ulozi Hamberta predvodi Bojan Žirović, a u naslovnoj ulozi publika će gledati mladu Anu Mandić. Ostale uloge dodeljene su Irmi Milović i Peđi Marjanoviću.
Projekat „Lolita“ podržan je i od Ministarstva kulture Republike Srbije kao jedna od značajnih predstava mladih autora u 2015. godini.

3p l 101115

Foto: Vladimir Neđović, Madlenianum

Podeli

Scroll to Top