Premijere na streaming platformama koje nećemo propustiti ovog meseca

Nesumnjivo je da će nam jun doneti prave letnje temperature, pa ćemo veći deo slobodnog vremena želeti da provodimo van kuće, ali istinski ljubitelji serija sigurno će izdvojiti trenutke za opuštanje uz neki od atraktivnih naslova na streaming platformama. Tim pre što su nam omiljeni servisi (čitaj Netflix i HBO) ovog meseca pripremili nekoliko odličnih poslastica, do čijih premijera mnogi bukvalno odbrojavaju dane. U nastavku smo izdvojili neke od naslova koji trenutno privlače najveću pažnju.

HUSTLE
Gde: Netflix
Kada: 8. jun

Kada košarkaški skaut, koji u prošlosti nije imao sreće, pronađe potencijalnu superzvezdu u Španiji, daće sve od sebe da dokaže da oboje imaju sve što je potrebno za plasman u NBA. Ovo je u najkraćim crtama sinopsis nove serije u kojoj izmišljenog skauta Filadelfije tumači Adam Sandler, dok košarkaša igra stvarna NBA zvezda Juancho Hernangomez. Inače, Sandler je i producent ovog projekta, a za razliku od ranijih njegovih uloga koje su uglavnom bile komične, ovog puta je u pitanju prava dramska serija.

THE JANES
Gde: HBO
Kada: 8. jun

U proleće 1972. godine, policija je upala u stan na južnoj strani Čikaga gde je uhapšeno i optuženo sedam žena koje su bile deo tajne mreže. U vreme kada je u Americi bio zabranjen prekid trudnoće, one su koristeći šifrovana imena izgradile podzemnu službu za žene koje su tražile sigurne, pristupačne, ilegalne abortuse. Sebe su zvale Jane. Procenjuje su da je zahvaljujući ovoj grupi čak 11 hiljada žena dobilo priliku da prekine neželjenu trudnoću, a u ovom dokumentarcu mnogi akteri događaja govore po prvi put.

PEAKY BLINDERS
Gde: Netflix
Kada: 10. jun

Ovog meseca moći ćemo da gledamo i finalnu, šestu sezonu višestruko nagrađivane britanske kriminalističke serije. Na kraju pete sezone, glavni junak Thomas Shelby bio je na ivici samoubistva – izgubio je dugogodišnju suprugu Grace, a njegovo preduzeće doživljava veliki slom. Međitim, ostaje da se bori, a gledaoce očekuju velika uzbuđenja. Ono što je ipak sigurno jeste da serija neće biti ista bez Helen McCrory (Polly Shelby), koja je prošle godine preminula od posledica COVID-a.

LUPIN
Gde: Netflix
Kada: 11. jun

Serija je inspirisana knjigom Arsen Lupin: džentlmen – lopov, a priča prati čuvenog lopova Assana Diopa koji kreće da osveti svog oca za nepravdu koju mu je nanela bogata porodica. Na kraju prve sezone, Diopu je kidnapovan sin Raoul dok se on se nalazi na prekretnici i približava se istini o tome ko je u porodici Pellegrini smestio njegovom ocu. Dakle, mnogo je razloga da pogledamo i drugu sezonu.

MAN VS. BEE
Gde: Netflix
Kada: 22. jun

Sigurni smo u to da nema loših komedija sa Rowanom Atkinsonom, pa zato ovoj seriji dajemo najvišu ocenu bez da smo je pogledali. Sinopsis je pomalo bizaran i kaže da nespretni tata Trevor pokušava da izvuče najbolje od lukave pčele dok sedi u kući u otmenoj vili — ali samo stvara sve veći haos. U pitanju je gotovo nema humoristička serija, ali Rowana najviše i volimo zbog njegovih grimasa.

THE UMBRELLA ACADEMY
Gde: Netflix
Kada: 22. jun

Serija nastala po istoimenom stripu Gerarda Waya vrti se oko disfunkcionalne porodice usvojenih braće i sestara superheroja, koji se ponovo ujedinjuju ne bi li rešili misteriju očeve smrti i neposrednu pretnju apokalipsom. Nakon dobre gledanosti prve i druge sezone, koje su prikazane 2019. i 2020. godine, ovog proleća stiže i dugoočekivani treći nastavak.

WESTWORLD
Gde: HBO
Kada: 26. jun

Još jedna dugoočekivana nova sezona stiže ovog meseca. Mada o četvrtom nastavku čuvene serije ne znamo mnogo, jedno je sigurno – postaviće mnogo više pitanja nego što će dati dati odgovora.

Tekst: INJournal magazin
Foto: IMDb, promo

Podeli

Scroll to Top