Preparati uz koje ćete brzo i bezbedno postići preplanuli ten

Ukoliko uskoro planirate odlazak na letovanje verujemo da želite da se vratite kući s lepom bronzanom bojom koja najefikasnije prekriva sve nesavršenosti na koži, a neretko čini i da izgledamo nekoliko kilograma mršavije. Istina je da dugotrajno izlaganje sunčevim zracima nije nešto što bi vam bilo koji lekar preporučio, ali uz odgovarajuću zaštitu i mudro sunčanje u ranim jutarnjim i popodnevnim časovima, dobićete preplanulu boju na bezbedan način. U toj misiji pomoći će vam i sve popularnije marmelade za telo i drugi proizvodi koji su formulisani tako da podstiču brže tamnjenje kože. Možda ste se pitali da li su vam ovi preparati potrebni i da li zaista deluju, a odgovor bi bio – da. Njihove formule uglavnom su na bazi prirodnih ulja, putera i beta-karotena koji pospešuju proces dobijanja bronzane boje, a dodatan bonus je činjenica da štite kožu od dehidratacije.

KAKO PRAVILNO KORISTITI OVE PROIZVODE?

Najveća mana pomenutih marmelada i ulja jeste činjenica da uglavnom ne sadrže zaštitni faktor zbog čega je potrebno da ih koristite u kombinaciji sa SPF kremama. Na kožu najpre nanesite proizvod koji pospešuje preplanulost, a potom preparat s UV zaštitom. Možda se nakon ovog procesa nećete osećati najprijatnije jer ćete imati deblji film na koži, zbog čega će biti lepljiva, ali ćete kroz samo nekoliko dana primetiti zavidne rezultate.
Važno je znati da ulja i marmelade ne bi trebalo da koristite u prvih nekoliko dana odmora odnosno u periodu dok je vaša koža sasvim bela već tek kada postignete blago preplanuli ten. Takođe, nemojte se sunčati posle 11h pre podne i pre 17h popodne.
Za još efikasnije rezultate konzumirajte hranu (šargarepa, mango, batat…) ili suplemente bogate beta-karotenom i potrudite se da nakon izlaganja suncu bogato hidrirate kožu.

NAŠI FAVORITI

Afrodita – ART of TANNING Hello, Summer marmelada za telo
Lancaster – Sun Beauty Tan Deepener SPF6
Biobaza – Supertaning Royal tečna marmelada
Australian Gold – Dark Tanning Oil Intensifier
Collistar – Supertanning Dry Oil
Olival – Super Mrkva marmelada za ubrzano tamnjenje
Tinktura – balzam od mrkve za brzo tamnjenje
Lancaster – Sun Beauty Satin Oil SPF 30

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @collagevintage
Foto: Instagram, Promo

Podeli

Scroll to Top