06.07.2021

Preparati uz koje ćete brzo i bezbedno postići preplanuli ten

Ako ste već otputovali na more ili uskoro planirate letovanje verujemo da želite da se vratite kući s lepom bronzanom bojom koja najefikasnije prekriva sve nesavršenosti na koži, a neretko čini i da izgledamo nekoliko kilograma mršavije. Istina je da dugotrajno izlaganje sunčevim zracima nije nešto što bi vam bilo koji lekar preporučio, ali uz odgovarajuću zaštitu i mudro sunčanje u ranim jutarnjim i popodnevnim časovima, dobićete preplanulu boju na bezbedan način. U toj misiji pomoći će vam i sve popularnije marmelade za telo i drugi proizvodi koji su formulisani tako da podstiču brže tamnjenje kože. Možda ste se pitali da li su vam ovi preparati potrebni i da li zaista deluju, a odgovor bi bio – da. Njihove formule uglavnom su na bazi prirodnih ulja, putera i beta-karotena koji pospešuju proces dobijanja bronzane boje, a dodatan bonus je činjenica da štite kožu od dehidratacije.

@olivecooke

KAKO PRAVILNO KORISTITI OVE PROIZVODE?

Najveća mana pomenutih marmelada i ulja jeste činjenica da uglavnom ne sadrže zaštitni faktor zbog čega je potrebno da ih koristite u kombinaciji sa SPF kremama. Na kožu najpre nanesite proizvod koji pospešuje preplanulost, a potom preparat s UV zaštitom. Možda se nakon ovog procesa nećete osećati najprijatnije jer ćete imati deblji film na koži, zbog čega će biti lepljiva, ali ćete kroz samo nekoliko dana primetiti zavidne rezultate.
Važno je znati da ulja i marmelade ne bi trebalo da koristite u prvih nekoliko dana odmora odnosno u periodu dok je vaša koža sasvim bela već tek kada postignete blago preplanuli ten. Takođe, nemojte se sunčati posle 11h pre podne i pre 17h popodne.
Za još efikasnije rezultate konzumirajte hranu (šargarepa, mango, krompir…) ili suplemente bogate beta-karotenom i potrudite se da nakon izlaganja suncu bogato hidrirate kožu.

NAŠI FAVORITI

Afrodita ART of TANNING Hello, Summer marmelada za telo

Lancaster Sun Beauty Tan Deepener SPF6

Biobaza Supertaning Royal tečna marmelada

Australian Gold Dark Tanning Oil Intensifier

Collistar Supertanning Dry Oil

Olival Super Mrkva marmelada za ubrzano tamnjenje

Tinktura balzam od mrkve za brzo tamnjenje

Lancaster Sun Beauty Satin Oil SPF 30

Tekst: INJournal magazin
Naslovna fotografija: @collagevintage
Foto: Instagram, Promo

Poslednje vesti
Ne propustite