Preporuka za hladne dane: Knjige o modi koje vole fashion devojke

Ukoliko imate običaj da tokom hladnih dana ne izlazite iz kuće bez preke potrebe, a uz to volite modu i književnost, imamo odlično rešenje za vas. Umotajte se u toplo ćebe i uz čaj će vam dobro doći neko od kultnih fashion štiva. Za vas smo pripremili predloge zanimljivih knjiga koje će vas sigurno „uvući“ u svoje priče i ostaće „zalepljene“ za naše ruke dok „gutate“ stranicu po stranicu.

1p km 17115

1. „The Beautiful Fall“ autorke Alicie Drake opisuje uzbudljivu parisku modnu scenu u njenim najslavnijim danima, tačnije tokom sedamdesetih godina prošlog veka. U njoj su opisani počeci Yves Saint Laurent i Karla Lagerfelda i njihovo drugarstvo, koje kasnije postaje veliko rivalstvo.

2p km 171115

2. „D.V.“ je biografija ekscentrične modne urednica Harper’s Baazar-a Diane Vreeland u čije vreme je taj magazin bio popularniji i od Vogue-a. Sve o uzbudljivom životu ove dame koja je bila ispred svog vremena, saznaćete u ovoj knjizi koju stručnjaci opisuju kao definiciju za reč očaravajuće neverovatnu pojavu.

3p km 17115

3. „Shopgirl“ je roman prvenac pisca Steve Martina koja će vas nasmejati, ražnežiti, a uz to ćete naučiti mnogo toga o modi. U pitanju je dirljiva drama o prodavačici koja radi u jednom od butika na Beverly Hillsu i njenom ne baš tako glamuroznom životu.

4p km 17115

4. “Blow by Blow” je knjiga o tragičnoj sudbini modne novinarke i britanske ikone stila Isabelle Blow koja je otkrila mnoga značajna imena poput Alexandera McQueena. Njena ljubav prema mladim talentima bila je tolika da je otkupljivala njihove prve kolekcije kako bi mogli da nastave sa radom, ali je na žalost svoj život okončala samoubistvom.

5p km 17115

5. „Dud Avokado“ autorke Elaine Dundy je romantična komedija o avanturama mlade Amerikanke koja po prvi put putuje u inostranstvo i to rešena da osvoji Pariz. Radnja je smeštena u kasne pedesete godine prošlog veka i ima status remek dela, a šarmantna i komična junakinja svakog čitaoca će ostaviti bez daha.

Podeli

Scroll to Top