Pripremite kožu za leto uz pomoć nekoliko trikova

Dok se polako opraštamo s niskim temperaturama, postajemo svesni da ćemo još malo početi da nosimo garderobu u kojoj će naša koža biti izložena pogledima. Hladan period godine ostavio je trag na njoj, jer je zimski uslovi isušuju i čine hrabavom. Kako bi joj ponovo vratili zdravi sjaj, potrebno vam je nekoliko promena u rutini i bićete potpuno spremni za vrućine koje dolaze.

PILING
Nežno umasirajte piling u kožu i isperite ga mlakom vodom. Na ovaj način otklonićete mrtve ćelije, koje su se nakupile tokom zime, a vaša koža će bolje upijati ostale preparate za negu. Nakon pilinga obavezna je hidratacija.

1kl melissaorons

@melissaorons

HIDRATACIJA
Voda našu kožu čisti, učvršćuje i opušta, ali i pospešuje dinamiku obnove ćelija. Gubitak vode u koži može biti uzrokovan mnogim faktorima, ali najčešće je uzrok UV zračenje. Unošenjem vode u organizam ne zadovoljavamo potrebe kože za hidratacijom, već samo omogućavamo normalan rad organizma. Kožu je zato je potebno dodatno hidrirati losionima i mlekom za telo. Samo hidrirana koža je meka, nežna i glatka, ne peruta se i nema nikakvih zadebljanja.

DEPILACIJA
I dlačice je potrebno ukolniti na vreme. U poslednje vreme sve je popularnije trajno uklanjanje dlačica, odnosno epilacija, a tu su i dobro oprobane metode debijalicije voskom ili šećernom pastom. Ova druga jedna je od najstarijih metoda i ujedno se smatra najučinkovitijom i najbezbolnijom. Potpuno je prirodna, ne izaziva crvenilo, upalu i urastanje, a koža je glatka dugo posle tretmana.

BETA KAROTEN
Sve veći broj ljudi poslednjih godina ima alergiju na sunce, koja se može prevenirati uzimanjem beta karotena, bar mesec dana pre intenzivnog izlaganju suncu. Osim u suplementima, beta karoten možemo naći u mnogim vrstama voća i povrća. Preporučuju se namirnice kao što su mango, lubenica, spanać, brokoli, a posebice šargarepa. Tu su još i dinja, kruška, jabuka, blitva, narandže, mandarine, kelj… Ukoliko se odlučite na uzimanje suplemenata, birajte one koji sadrže beta karoten dobijen iz prirodnih izvora.

2kl oliveandjune-1

@oliveandjune

KREMA ZA SAMOPOTAMLJIVANJE
Budući da nije bilo mnogo sunčanih dana, a izležavanje na plaži je još daleko, možete koristiti proizvode za samopotamljivanje, koji su u ovo doba godine posebno potrebni vašim nogama. Iako imaju negativnu konotaciju jer mogu ostaviti mrlje, potrebno je da samo uradite dobar piling, a potom i da nanesete kremu za samopotamljivanje na čistu i da je ravnomerno utrljate.

ANTICELULIT MASAŽA
Celulit nastaje kao posledica nepravilnog načina ishrane, nedovoljnog kretanja, stresa, a može nastati i kao posledica hormonskog poremećaja. Anticelulit masažom razbija se celulit, a osim tradicionalne, poslednjih sezona sve popularnije su i takozvane masaže oklagijama. Da bi se videli rezultati, potrebno vam je bar 10 masaža, a žene koje imaju nešto više celulita moraju ponoviti ovu seriju još jednom ili dva puta. Kako bi se rezultati održali, kasnije se preporučuje održavanje tonusa kože i mišića masažom jednom u 7 do 10 dana.

3kl songofstyle

@aimeesong

Naslovna fotografija: @sincerelyjules

Podeli

Scroll to Top