Produženi vikend idealan je za bindžovanje, a ovo su najgledaniji naslovi na Netflixu

Uskršnji vikend odlična je prilika za okupljanje porodice i druženje sa najbližima, ali nekada nam je potrebno da se, barem na neko vreme, isključimo iz realnosti i prepustimo kvalitetnom sadržaju na streaming platformama. Mada je poslednjih godina izbor filmskog i serijskog programa zaista impresivan, kada želimo proverene opcije, uvek je najbolje da se okrenemo najgledanijim naslovima. Ukoliko deo slobodnog vremena ovog vikenda planirate da provedete uz lap top ili televizor, u nastavku vam donosimo listu od tri najgledanije Netflixove serije u 2022. godini.
Kao što svi dobro znamo, naslovi na Netflixu redovno obaraju rekorde gledanosti i podsećaju nas da su streaming servisi potpuno promenili način na koji konzumiramo serije. Tako su nedavno objavili da je druga sezona serije Bridgerton postala njihova najgledanja serija na engleskom jeziku svih vremena. Naime, u prvih 28 dana prikazivanja, novo poglavlje o porodici Bridgerton gledalo se više od 627.11 miliona sati dok je prva sezona u istom vremenskom periodu dostigla više od 625 miliona pogledanih sati. Slede reality serija The Ultimatum, Jimmy Savile: A British Horror Story i serija Inventing Anna. Više o ova tri naslova, saznajte u nastavku.

BRIDGERTON

Istorijska drama nastala po bestseleru Julije Quinn, odvija se u Londonu, na početku 19. veka. Dok se u prvoj sezoni sve vrtelo oko ljubavi između Daphne Bridgerton i netipičnog vojvode od Hastingsa, u drugoj sezoni u fokusu je odnos njenog brata Anthonyja Bridgertona i novog lica serije Kate Sharme. Naime, nakon mnogo nestašluka Anthony se obavezao na venčanje. Iako se u novoj sezoni ne pojavljuje svima omiljeni vojvoda Simon, zapleti koji su se dešavali bili su dovoljno zanimljivi da nastavak prevazođe uspeh prvog dela priče.

THE ULTIMATUM, JIMMY SAVILE: A BRITISH HORROR STORY

Jimmy Savile bio je jedan od najpopularnijih britanskih TV novinara koji je vodio legendarnu emisiju Top of the Pops, a nacija ga je volela i zbog niza humanitarnih akcija koje je najpre podržavao, a potom i sam sprovodio. Međutim, nije imao samo naklonost publike. Podjednake simpatije dolazile su i od strane princa Charlesa, Margaret Thatcher i pape Pavla II dok ga je kraljica Elisabeta odlikovala ordenom viteza. Bio je jedan od najvoljenijih TV ličnosti i filantropa sve dok se, nakon njegove smrti 2011. godine, nije javilo više od 500 ljudi koji su ga optužili za seksualno zlostavljanje i to uglavnom u periodu dok su bili u mladoj dobi. Šokantni detalji koji su isplivali pokazali su da je više od 60 godina zlostavljao decu, a da je njegova najmlađa žrtva imala samo dve godine.

INVENTING ANNA

Priča o Anni Sorokin, odnosno Anni Delvey, već godinama puni novinske stupce, a ove godine je dobila i prvu ekranizaciju. Za one koji ne znaju, reč je o Ruskinji Anni Sorokin, koja se u Njujorku od 2013. do 2017. uspešno pretvarala da je bogata nemačka nasledica Anna Delvey i obmanjivala banke, hotele i pripadnike društvene elite. Mada oni koji su gledali seriju tvrde da je priča isuviše romantizovana, svakako ne bi trebalo da je propustite.

Tekst: INJournal magazin
Foto: IMDb

Podeli

Scroll to Top